Home / Cultuur / Foto Terugblik – Huissensestraat Sacramentskerk

Foto Terugblik – Huissensestraat Sacramentskerk

Tot 2007 stond er op de hoek van de  kruising Huissensestraat en het St. Gangulphusplein de katholieke Sacramentskerk. Deze kerk uit 1956 is gesloopt in 2007. Op de huidige locatie staat nu een nieuw complex bestaande uit het verzorgingstehuis Malburgstaete, met om de hoek Medisch Centrum Malburgen. In het complex bevind zich ook nog een kapel, de Emmauskapel.

Sacramentskerk Huissensestraat

Huissensestraat hoek St. Gangulphusplein met zicht op de Sacramentskerk begin jaren ’80. Foto: Gelders Archief

De kruising is in 2009 vervangen door de eerste van de drie rotondes die er nu op de Huissensestraat zijn. Deze rotonde met een rotonde lichtkunstwerk van kunstenaar Natascha Waeyen.

Huissensestraat

Huissensestraat rotonde met St. Gangulphusplein en Malburgstaete – Oktober 2017

Dit is het tweede item in een nieuwe serie op de wijkwebsite van Malburgen, Foto Terugblik: elke week een foto uit de (recente) geschiedenis van de wijk Malburgen met een korte toelichting. Dat kunnen foto’s uit de eigen (digitale) collectie zijn (ruim 6000) of een foto aangeleverd door een bezoeker van de wijkwebsite. Heeft u dus een oude foto (liefst in digitale vorm) en het lijkt u leuk deze te delen met  mede-wijkbewoners, dan plaatsen we deze graag! Stuur dan een mailtje naar info@malburger.nl. 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*