Malburgen – Immerloo

!–PAGINA IN ONTWIKKELING–!
Immerloo is met net geen 33 hectare de kleinste deelwijk van de wijk Malburgen. De ongeveer 2000 inwoners wonen voornamelijk in hoogbouw, de deelwijk bestaat voor bijna 97% uit huurwoningen.

[maplist locationstoshow=”979″ hidesearch=”true” viewstyle=”maponly” locationsperpage=”3″]

Ligging
De wijk ligt ingeklemd tussen de Malburgse deelwijken Het Duifje, Oost-Noord en Oost-Zuid. Aan de zuid-west kant ligt de wijk gedeeltelijk aan het Immerloo Park en de Immerlooplas. De deelwijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer, o.a. met buslijn 3 en 33.

Wijkkenmerken
Immerloo is een wijk die wordt gekenmerkt door een zestal grote flats aan een drietal pleinen in een parkachtige omgeving met aan de randen enkele stroken laagbouw. Door de wijkopbouw van voornamelijk hoogbouw heeft de deelwijk Immerloo de hoogste bevolkingsdichtheid van alle (deel)wijken van Arnhem. Immerloo huisvest ook het hoogste percentage inwoners met een niet-Nederlandse culturele achtergrond van alle wijken in Arnhem.

Opknap, herstructurering en sociale verbetering
Sinds 2011 worden er door tal van organisaties sociale verbeteringsprojecten uitgevoerd, waaronder het Actieplan Immerloo . Sinds 2013 vindt er renovatie plaats aan de flats op de pleinen door Volkshuisvesting en Vivare.  In 2015 wordt door de gemeente Arnhem grote herstel- en herstructureringswerkzaamheden uitgevoerd, waaronder nieuwe riolering en bestrating.

Wijkvoorzieningen
Er bevinden zich twee basisscholen in Immerloo, openbare school Het Mozaiek en de katholieke basisschool Johannesschool. Immerloo huisvest geen winkels, maar de winkelstrip Kruidenhof in de deelwijk Malburgen Oost-Noord ligt op loopafstand. In de wijk bevinden zich geen medische voorzieningen. 

Immerloo huisvest verschillende bewoners-vrijwilligers organisaties, zoals:

  • Stichting Prisma Immerloo – in Bewonershuis Prisma vinden allerlei soorten activiteiten plaats op het gebied van ontmoeten, bewegen, spelen, leren, maken en koken
  • Wijkclub Immerloo – de wijkclub richt zich voornamelijk op sport en bewegen en is geïnitieerd vanuit Sportbedrijf Arnhem

Wijkbeheergroep immerloo
Immerloo heeft een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie die is aangesloten bij het Wijkbeheer Malburgen – Wijkbeheergroep Immerloo zet zich in om de wijk op allerlei manieren te verbeteren, zowel sociaal als fysiek. Daarnaast organiseert of ondersteunt de Wijkbeheergroep met behulp van het Wijkbudget allerlei (bewoners)projecten ter verbetering van de wijk. Voor meer informatie over de Wijkbeheergroep Immerloo, click hier.