Home / Gemeente Arnhem / Meer of andere bloemen in uw straat of buurt? Adopteer een plantvak en vul het middels dit handige gidsje!

Meer of andere bloemen in uw straat of buurt? Adopteer een plantvak en vul het middels dit handige gidsje!

Malburgen, Immerloo en Het Duifje is een groene wijk met veel groene veldjes en groenstroken. Wil je als bewoner meer afwisseling in het groen (door bijvoorbeeld meer of andere bloemen) dan kan je via de gemeente Arnhem een plantvak in de straat of buurt adopteren, en hier als bewoner zelf invulling aan geven. En mocht u geen idee hebben wat te planten in zo’n plantvak – dan heeft aannemer groenonderhoud Dolmans Landscaping in samenwerking met de gemeente Arnhem een handig planten & bloemengidsje (in PDF) gemaakt voor inspiratie >> klik hier << om het gidsje te downloaden.

plantvak

Door bewoners gemaakt en onderhouden plantvakken aan de Wikkestraat

Groenfonds

Voor ideeën over het vergroenen van de wijk door bewoners uit Malburgen Immerloo en Het Duifje is sinds 2018 een Groenfonds opgericht. Een voorbeeld van een zeer geslaagd idee is de bijenoase gemaakt door bewoners aan de Klaverlaan. In de wijkkrant van Juli/Augustus 2020 een uitgebreid artikel met bewoner en initiatiefnemer Mirjam Alexander.

Bijenoase

De wilde bijen-oase gemaakt door bewoners aan de Klaverlaan

Deel uw idee met het Team Leefomgeving en de gebiedsbeheerder

Heeft u  ook een mooi groen idee, doe er dan wat mee en deel ze met Team Leefomgeving Malburgen – gemeente Arnhem. In samenspraak met de gebiedsbeheerder wordt er gekeken of het idee kan worden uitgevoerd en de kosten vanuit het Groenfonds kunnen worden betaald.

Ideeën naar:

Mail het Team Leefomgeving Malburgen met uw idee op onderstaand adres: malburgen@leefomgevingarnhem.nl

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*