Ome Joop’s Tour is op zoek naar jonge fietsers die op 5 mei een stukje willen meerijden met de Freedom Ride door de binnenstad van Arnhem. Op deze bijzondere dag trekken wielrenners door de hele provincie om de vrijheid te vieren. Het hoogtepunt van de rit is rond 12.00 uur op de Markt in Arnhem, waar het peloton aankomt.
Hoe fantastisch zou het zijn als ze vervolgens worden vergezeld door talloze jonge fietsers?
“Als jij wilt meedoen, zorg dan dat je klaarstaat op de Markt met je fiets. Samen met Ome Joop’s Tour maak je dan deel uit van een grote stoet die dwars door de binnenstad zal trekken, zelfs tot in de Eusebiuskerk! Om 12.30 uur bereiken we de Rijnkade, waar een speciale Vrijheids-maaltijd op je wacht. Burgemeester Marcouch zal een toespraak houden en een Arnhemse scholiere zal een gedicht voordragen. Rond 13.10 uur eindigt het evenement en zet het peloton wielrenners de tocht voort. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden, dus doe mee en vier de vrijheid op de fiets!”, aldus Marcel Legersteed, voorzitter van Ome Joop’s Tour.
Vind je het leuk om mee te fietsen en daarna samen te eten? En ben je tussen de 9 en 12 jaar oud? Geef je dan op bij Ome Joop’s Tour: voorzitter@omejoopstour.nl. Of kijk op www.omejoopstour.nl. Alle kinderen verzamelen op 5 mei vanaf 11.45 uur bij de hoek Markt/Walburgstraat. Ouders en begeleiders mogen mee.
Ome Frans bakfiets
Op deze dag zal ter ere van de eerder dit jaar overleden Frans Gazendam de ‘Ome Frans Bakfiets in gebruik worden waarin de mascotte Joopie met zijn vriendinnetje Ietje zullen gaan rondrijden. Frans heeft zeer veel voor Ome Joop’s Tour betekend. Hij wilde geen bloemen voor bij zijn uitvaart. In plaats daarvan hebben zijn vrienden en relaties geld gedoneerd om deze bakfiets te kopen.
Over Ome Joop’s Tour
Ome Joop’s Tour is sinds 1950 een jaarlijkse fietsvakantie voor Arnhemse jongens en meisjes vanaf tien jaar. De fietstour door Nederland staat open voor kinderen die nog op de basisschool zitten en verder geen vakantiemogelijkheid hebben. Er worden wielerploegen geformeerd en wedstrijdjes gedaan zoals sprints, langzaam fietsen en behendigheidsritten. Hiermee zijn – net als in een wielerronde – truien te verdienen. Dankzij sponsoring kunnen kinderen tegen een minimale bijdrage deelnemen.