De Vraag

De vraag is een twee maandelijks online onderzoek(je) over een onderwerp wat inwoners van Malburgen beweegt – kort, bondig, veilig en vertrouwd en de ingevulde (persoonlijke) gegevens worden op geen enkele wijze gedeeld met commerciële organisaties en alleen gebruikt om de mening van de Malburger voor de Malburger te peilen. De resultaten ervan maken we online en in de wijkkrant bekend.

fixiDeze keer ging de vraag over: Ken en gebruik je fixi?

De Vraag – ons wijkonderzoekje ging deze keer over Fixi. Sinds 2019 is Fixi binnen de gemeente Arnhem een makkelijk toegankelijke manier om meldingen over de openbare ruimte digitaal door te geven aan de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een losse stoeptegel, afvaldumping of een kapotte lantaarnpaal.

 


Niet alleen het Wijkbeheer Malburgen & Wijkmedia wil je mening graag weten ook de gemeente Arnhem

Ben je 16 jaar of ouder? En wil je mee praten en denken over diverse onderwerpen die spelen in de gemeente Arnhem? Dan is het digipanel iets voor jou.

Interesse? Meld je aan!

Via de volgende link https://q.crowdtech.com/oUEzP8LoCUChDdzBzJxDPg. Je vult uw e-mailadres in en een paar achtergrondvragen. Hierna ontvang je een e-mail dat je lid bent. In deze email staat een link naar je persoonlijke inlogpagina.

Hoe werkt het Digipanel?

Je krijgt vanzelf een uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek via uw e-mail adres. Je wordt ongeveer 4 tot 5 keer per jaar gevraagd een vragenlijst in te vullen. Je ontvangt dan een e-mail met daarbij het onderwerp en een link naar de vragenlijst. Je gegevens blijven anoniem en worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden door medewerkers van het team Onderzoek & Statistiek van de gemeente.

Onderwerpen en resultaten Digipanel

De onderzoeken hebben altijd betrekking op onderwerpen die belangrijk zijn voor onze stad. Bijvoorbeeld over cultuur, openbare ruimte, duurzaamheid en leefbaarheid. De resultaten worden gebruikt voor het maken van beleid of om te weten hoe je denkt over een actuele situatie. Na elk onderzoek krijgt u (per mail of op uw eigen profielpagina) informatie over de onderzoeksresultaten en het vervolg.

De laatste 2 onderwerpen gingen bijvoorbeeld over:

– Herstel cultuurbezoek na corona en spreiding culturele voorzieningen over de stad

– Meedenken over de ambities van Arnhem. Met als doel adviezen op te halen voor de gemeente, specifiek voor het college.