Een knap staaltje van plastic fantastic in Malburgen. Op donderdag 28 februari werd een van de twee nieuwe parkbruggen in Oost-Noord officieel in gebruik genomen. De brug is deels van ‘zwerf’plastic gemaakt wat door kinderen in Malburgen afgelopen jaar is verzameld.
Wethouder Cathelijne Bouwkamp die de brug officieel in gebruik nam samen met tientallen kinderen van de Margarethaschool gaf aan; “De parkbrug is een prachtig voorbeeld hoe waardevol afval kan zijn en een nieuw leven kan krijgen. We willen plastic zwerfafval vaker inzetten voor producten die de gemeente nodig heeft voor de buitenruimte.”
2000 tot 3000 kilo
In de brug is 2000 tot 3000 kilo verwerkt in de dekplanken wat door het Kinderwijkteam Malburgen en onder andere kinderen van de Margarethaschool afgelopen jaar is verzameld. Daarna is het door Save Plastic verwerkt tot kleine korreltje waarvan uiteindelijk de dekplanken zijn geperst.
Arnhem Plasticvrij?
Plastic is makkelijk in gebruik en goedkoop, maar heeft ook veel nadelen. Het is lastig te recyclen en nauwelijks afbreekbaar. Samen met Rozet en De Groene Vos maakt de gemeente zich sterk voor een plasticvrij Arnhem. Het event ‘Arnhem Plasticvrij?’ geeft een confronterende realiteit weer van de maatschappelijke gevolgen van plastic afval.
Tot en met 10 april is de tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’ te zien. Ook zijn er diverse acties in de stad waaronder de Afvalestafette van 18 t/m 23 maart. Ruim 2.000 stadsgenoten komen in actie om zwerfafval op te ruimen voor een schone stad. Op 6 april wordt afval langs de Rijn opgeruimd. Meer informatie is te vinden op www.rozet.nl/plasticvrij.
Vanmiddag en al veel vaker er met de hond over gelopen. Nooit geweten dat het plastic is het ziet eruit als hout.
Jammer dat ze de hele brug nog niet van kunststof kunnen maken want dan zal het wel niet stevig genoeg zijn.