Wijkbeheer Malburgen

Overleg Wijkplatform Malburgen West, Stadsblokken en Meinerswijk

Het openbaar overleg van het Wijkplatform Malburgen West, Stadsblokken en Meinerswijk. Wijkplatform Malburgen West is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel West, Stadsblokken en Meinerswijk. Wijkplatform Malburgen West Stadsblokken en Meinerswijk bestaat zowel uit bewoner-deelnemers als uit deelnemers vanuit beroepsorganisaties actief in de wijk: gemeente Arnhem, Volkshuisvesting, politieke organisaties en welzijnsorganisaties.

Het wijkplatform houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het wijkplatform allerlei projecten in Malburgen West. Van het tegengaan van verloedering tot kunst, een groot parkfeest of verkeersveiligheid in de wijk.

Openbare bijeenkomsten

Vijf keer per jaar organiseert het Wijkplatform openbare bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden wijkdeel-brede zaken besproken op het gebied van fysieke en sociale ontwikkeling, veiligheid en leefbaarheid, groen en cultuur. De onderwerpen die besproken en besloten worden hebben betrekking op wat er in de wijk leeft en speelt.
Zo heeft het Wijkplatform Malburgen West, Stadsblokken en Meinerswijk zich al met succes ingezet op het gebied van verkeersveiligheid, overlast & leefbaarheid, vergroening en sociale betrokkenheid. Daarnaast ondersteunt het Wijkplatform middels het Wijkbudget tal van organisaties en activiteiten jaarlijks in de wijk.

De bijeenkomsten vinden plaats in MFC De Spil. Bijeenkomsten en de notulen zijn openbaar. Het is altijd mogelijk om bij bijeenkomsten aanwezig te zijn, ook als je niet in Malburgen West, Stadsblokken of Meinerswijk woont. I.v.m. ruimte, graag van te voren even aangeven dat je een bijeenkomst wil bijwonen.

Organisatie en samenstelling Wijkplatform Malburgen West, Stadsblokken en Meinerswijk

Wijkplatform Malburgen West bestaat uit een twaalftal bewonersleden allen afkomstig uit Malburgen West, Stadsblokken en Meinerswijk. Daarnaast is er een vaste afvaardiging aanwezig vanuit de gemeente Arnhem, Rijnstad, Volkshuisvesting en uit diverse andere organisaties. De voorzitter van het wijkplatform is een bewoner uit de wijk, evenals de gespreksleider. Het Wijkplatform wordt ondersteunt door een onafhankelijk bewonersondersteuner, tevens bewoner in de wijk.

Dagelijks Bestuur

Het Wijkplatform heeft ook een dagelijks bestuur wat de vergaderingen, gespreksonderwerpen en aanvragen voor het wijkplatform voorbereid of besluit (tot 500,- Euro).  Het dagelijks bestuur bestaat uit een vijftal bewoners die deelnemen in het Wijkplatform en worden ondersteunt door de bewonersondersteuner van het Wijkbeheer Malburgen, Immerloo en Het Duifje.

Neem ook deel aan het Wijkplatform

Leuk of een goed idee, of er speelt wast in je straat of buurt en er wordt maar niets mee gedaan? Neem dan eens contact op of schuif eens aan tijdens een bijeenkomst. Het Wijkplatform staat in goede verbinding met zowel gemeente als diverse andere organisaties. Met een leuk of goed idee kun je ook gebruik maken van het bewonersbudget, bijvoorbeeld voor een straat of buurtfeest.

Meer weten? Mail de bewonersondersteuner info@malburger.nl

Meer informatie over het Wijkbeheer Malburgen, de wijkbeheergroepen en Wijkplatforms. klik hier

Wil je een aanvraag doen en gebruik maken van het Wijkbudget? Klik hier

 

Het evenement is afgelopen.

Datum

apr 23 2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Locatie

MFC de Spil
Lupinestraat 12 6841GD Arnhem
Website
https://despilmalburgenwest.nl/contact/
Categorie
QR code