Het Wijk-opinieonderzoek De Vraag is terug! Voorjaar 2021 deden we voor het laatst dit opinieonderzoek waar voorheen honderden wijkbewoners aan deelnamen. Op verzoek van bewoners die meedoen in het Wijkbeheer Malburgen (de Wijkplatforms) gaan we De Vraag weer houden via de online wijkmedia. De resultaten zullen worden gedeeld in een aankomende wijkkrant en online.
De Vraag
De Vraag is een twee maandelijks online onderzoek(je) over een onderwerp dat wijkbewoners beweegt – kort, bondig, veilig en vertrouwd en de ingevulde (persoonlijke) gegevens worden op geen enkele wijze gedeeld met (commerciële) organisaties en alleen gebruikt om de mening van de Malburger voor de Malburger te peilen. De resultaten ervan maken we online en in de wijkkrant bekend.
Deze keer De Vraag: Overlast van grote festivals in de Malburgse uiterwaarden (Stadsblokken)
Afgelopen zomer vonden er diverse grote festivals plaats op de Stadsblokken, een deels verhard terrein aan de Rijn in Malburgen West, midden in het natuur–uiterwaardengebied. Voor vele tienduizenden festivalbezoekers ook dit jaar weer een prima locatie. Maar voor veel omwonenden, wijkbewoners, bewoners uit andere wijken en omliggende gemeenten een bron van overlast.
De Wijkmedia ontving meer dan honderd klachten
In totaal ontving de wijkmedia meer dan 100 klachten over geluidsoverlast, parkeeroverlast en overlast van zwerfafval. Niet alleen van wijkbewoners, maar ook klachten over geluidsoverlast tot uit Oosterbeek. Deze klachten verschilden flink per evenement.
Ervoer u ook klachten?
Ervoer u ook tijdens festivals klachten over bijvoorbeeld geluid of parkeren? Laat het ons weten via De Vraag, en wij koppelen het terug aan gemeente en politiek tijdens de bewonersoverleggen: Klik op onderstaande link om naar De Vraag te gaan.
Doet het niet….
Beste Anja,
Dank voor het doorgeven. Het is aangepast, moet nu in alle (mobiele) browsers werken.
– Redactie –
Dat laatste festival van asm dat was nauwelijks overlast maar free your herrie zeker wel! Goed dat jullie aandacht hieraan besteden maar vrees dat het weinig gaat helpen. Moet je eens voorstellen als zo n free your mind met twee dagen van herrie in Sonsbeek zou worden georganiseerd dan was het gelijk de laatste keer!
De feesten zijn maar een aantal maal per jaar. De zogenaamde overlast is beperkt. Daarnaast stoppen de meeste feesten al rond middennacht. Een gemiddeld tuinfeest van de buren geeft meer overlast. Kortom: niet klagen maar genieten. Arnhem kan geen serieuze stad zijn zonder serieuze evenementen.
Dat de overlast beperkt is voor iedereen anders. Niemand is tegen een leuk festival ook niet met veel mensen maar niet midden in een natuurgebied. Velen onderschatten de grote hoeveelheid CO2 dat zo’n festival veroorzaakt naast de verstoring voor alle dieren in het gebied.