Home / Cultuur / 1 en 2 Juli – vierde editie Immerloo Park Festival

1 en 2 Juli – vierde editie Immerloo Park Festival

In Park Immerloo is op zaterdag 1 en zondag 2 juli de vierde editie van het Immerloo Park Festival. Om 11:30 uur loopt de Arnhem Band in optocht van winkelcentrum Kronenburg naar het Immerloo Park. Daar openen zij samen met ‘Zing Nederlands met me’ het familiefestival. Nederlandse liedjes zingen helpt vluchtelingen bij hun integratie. Een mooi voorbeeld dus van verbinding, naast duurzaamheid, de twee belangrijkste thema’s van dit jaar. Op het gebied van muziek, dans en theater is er weer een inspirerend, cultureel programma. Het workshopprogramma is in het bijzonder gericht op kinderen, maar voor alle leeftijden is genoeg te doen. Zo kun je meedoen aan workshops als minimoestuintjes en groeipapier maken, salsa dansen, bootcamp of djembé. Voor de workshops koop je een strippenkaart van 20 bonnetjes. Mensen met een Gelrepas ontvangen korting.


DRIE SPECIALE PROJECTEN

Dit jaar zijn de drie projecten: Groene Doeners, Jouw Idee Werkt! en Het Reframe Project gekoppeld aan het Immerloo Park Festival. Duurzaamheid: daar gaat het bij Groene Doeners om. Kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt. Van het zaaien van groenten tot het zelf oogsten ervan. Het resultaat proef je op het festival. Jouw Idee Werkt! vraagt aandacht voor problemen in Arnhemse wijken. Kinderen bedenken daarvoor een oplossing. Het beste idee wordt gerealiseerd. Bij Het Reframe Project ligt de nadruk op kunst, het belang daarvan. Beeldend kunstenaar Arild Veld maakt samen met kinderen een kunstwerk. Op het festival krijg je als bezoeker ook nog de kans om eraan mee te bouwen.

HET PROGRAMMA

Laat je als bezoeker verrassen door ‘Power To The Pipo’. Met jazz en funky muziek maken deze muzikale heren een feestje van elk optreden. Het programma biedt een heuse wereldreis naast de deur. Ga kijken bij een theatervoorstelling of relax met een hapje en drankje in het gras. Houd je van Hollands eten? De poffertjes van JoJo Poffertjes zijn op basis van vezelrijk boekweitmeel gebakken. Een authentieke Hollandse lekkernij is in een modern jasje gestoken. Iets anders proberen? Kies dan voor Surinaamse gerechten als roti kip of bara van Ursila’s catering. Niets moet, alles mag op dit kunstzinnige festival waar lokale kunstenaars, amateurgroepen, docenten en buurtinitiatieven uit Arnhem zich laten zien.

MEER INFORMATIE

Check de Facebookpagina of website www.immerlooparkfestival.nl voor meer informatie. Het Immerloo Park is bereikbaar via de wijk Vredenburg of Het Duifje. Parkeren is gratis in Arnhem Zuid. Met de fiets of het openbaar vervoer bereik je het park via de Huissensedijk.

VRIJWILLIGERS EN SPONSOREN

Zonder onze vrijwilligers en sponsoren geen festival. De vierde editie wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Arnhem, Buro Na Zessen, Kwartiermakers, Copyshop Kronenburg, Prins Bernard Cultuurfonds, Wereldhave en Willemeen.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*