Home / Cultuur / 11 December – Muziek bij de Buren – verrassend gastvrij

11 December – Muziek bij de Buren – verrassend gastvrij

poster Muziek bij de buren
Op 11 december presenteert Arnhem tussen 13:00 en 17:30 voor de vierde keer haar gastvrijheid en wat het te bieden heeft aan gearriveerd en opkomend muzikaal talent. In 109 huiskamers, van Schuytgraaf tot en met Alteveer, geven Arnhemse artiesten in totaal 327 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, country, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Alle optredens duren maximaal 30 minuten. Muziek bij de Buren, gestart in 2013, wil hiermee Arnhemse muzikanten een podium bieden en de inwoners van Arnhem bij elkaar over de vloer brengen.

Aftrap

De dag start om 11.00 zowel in Arnhem Zuid als Noord. Traditioneel is er om 12.00 een aftrap in Brasserie Dudok onder de Eusebiustoren. Na een kopje koffie kan iedereen daar genieten van componist en performer Lavalu, zij orkestreerde speciaal voor Muziek bij de Buren nieuwe songs voor Het Gelders Orkest. Ook in Arnhem Zuid is er een gezellig start van de dag georganiseerd. Daar kan men na aanmelding om 11.00 gratis ontbijten en verzorgt de band Wilson een aftrap in MFC de Omnibus in Schuytgraaf. Vervolgens kunnen bezoekers de hele dag gratis op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor iedereen een eigen route kan samenstellen. Bovendien kun je in alle huiskamers na de optredens een gratis buspas mee nemen!

Het is onmogelijk te adviseren wat je nu echt niet zou mogen missen. Er heeft zich weer enorm veel nieuw talent uit de stad gemeld. Zorg dus voor een programmakrant, onder andere af te halen bij Brasserie Dudok aan de Koningstraat of het VVV kantoor! Deelnemende huiskamers zijn verder te herkennen aan de Muziek bij de Buren raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en een volle huiskamer betekent: wachten op de volgende ronde.

Malburgen en de rest van Arnhem Zuid

In Malburgen zijn er totaal negen huiskamers uit gekomen die een mooie match met een artiest hebben. Van Bakenhof tot en met de Nelson Mandelabrug klinken er negen totaal verschillende klanken variërend van Nederlandstalige liederen tot hardrock en oud Middeleeuwse instrumenten. Ook is er één huiskamer in de Praets open en de stap naar Elderveld, Elden en Kronenburg is tevens snel gemaakt; daar ontvangen nog eens tien gastvrije stedelingen muzikanten en nieuwsgierige Arnhemmers. Nog meer? Ook in De Laar en Schuytgraaf klinkt muziek!

Luxor Live eindfeest

Na 17.30u zullen enkele artiesten vanuit de stad zich haasten naar Luxor Live om daar vanaf  18:00 een feestelijke afsluitende avond te verzorgen. Deze is voor iedereen toegankelijk. In de benedenruimte  van Luxor kan iedereen onder andere B & the Pack, Sinner & the Songfighter en Jordi Repkes verwachten. In de grote zaal, omlijst door DJ Clojo, verzorgen Maame Joses en Bersama  het hoofdprogramma. Maame arrangeert  soulvolle liedjes recht uit het hart en Bersama garandeert een feestje met hun unieke Maluku Latin sound.

Muziek bij de Buren is een jaarlijks terugkerend muziekfestival en een ontmoetingsfestival in één. De optredens vinden niet plaats zonder de gastvrijheid van vele Arnhemmers. Bij de ene huiskamer krijg je een kopje koffie met een plakje cake en bij de ander tref je misschien wel een heel buffet. Iedereen zal zeker een blijvende herinnering hebben aan een bijzonder optreden bij gastvrije stadsgenoten.

Programma

11.15 – 12.00    Inloop in café brasserie Dudok tegenover de Eusebiuskerk.

12.00 – 12.30    Officiële aftrap in Dudok met componist en performer Lavalu; piano, zang, eerlijk en naakt. Het Gelders Orkest speelt samen met Lavalu een door haar gecomponeerd arrangement.

11.00 – 12.00    Wijkontbijt in MFC de Omnibus, Pallas Atheneplein 2.

12.00 – 12.30    Officiële aftrap met muziek in MFC de Omnibus.

13.00 – 17.30    Over de vloer bij Arnhemse buren om lokale muzikale talenten te ontdekken.

18.00 –23.00     Eindfeest in Luxor Live met o.a. Maame Joses en Bersama.

De toegang is overal gratis!

Geen huiskamer is te ver

Dankzij Breng is geen enkele huiskamer te ver. Je kan die dag op vertoon van een speciale buspas gratis met de stadsbus, deze brengt je van huiskamer tot huiskamer. Deze passen zijn in elke deelnemende huiskamer verkrijgbaar.

Hét huiskamerfestival van Nederland,

Naast Arnhem zullen ook gastvrije huiskamers Deventer, Ede, Hengelo, Meppel, Nijmegen, Wageningen en Zwolle hun deuren openen voor lokale muzikanten en stadbewoners. Met ruim 1250 optredens in zo’n 429 Nederlandse huiskamers is Muziek bij de Buren hét huiskamerfestival van Nederland.

Kijk ook op onze Facebook pagina www.facebook.com/muziekbijdeburenarnhem voor nieuws en aankondigingen. Bezoek voor alle informatie van de dag www.arnhem.muziekbijdeburen.nl of haal de programmakrant in Dudok voor het volledige overzicht.

Ga 11 december op pad en laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*