Home / Gemeente Arnhem / 13 Oktober – Eerste landelijke congres buurtpreventie

13 Oktober – Eerste landelijke congres buurtpreventie

Bewoners zijn samen steeds meer actief als het gaat om hun eigen wijk of buurt. Zo zijn er bewonersinitiatieven om bijvoorbeeld zwerfafval op te ruimen of om de buurt of wijk veiliger te maken door middel van preventie. Een bekend buurtpreventie initiatief dat ook in Malburgen al enkele jaren succesvol groeiend is zijn de whatsappgroepen. Samen met andere bewoners  uit een straat of buurt houdt men elkaar via social media zoals  Whatsapp of Telegram op de hoogte als er sprake is van een onveilige situatie. In Malburgen zijn nu al zeker acht buurtpreventie initiatieven actief.     

Allerlei buurtpreventie initiatieven

Er zijn veel meer buurtpreventie initiatieven dan alleen via social media. Op 13 oktober wordt het eerste landelijke congres buurtpreventie gehouden. Tijdens dit congres wisselen de deelnemers ervaringen uit en kijken hoe ze elkaar in de toekomst kunnen versterken. Er komen boeiende gastsprekers en er kan worden deelgenomen aan diverse workshops. Onderwerpen die o.a. worden besproken zijn:
– Verschillende werkwijzen buurtpreventie
– Praktijkervaringen
– Samenwerking met partners
– Benodigdheden voor de toekomst

Uitnodiging

Bent u initiatiefnemer of deelnemer van een buurtpreventieproject of gewoon geïnteresseerd wat er allemaal mogelijk is op gebied van buurtpreventie? Dan bent u op zaterdagmiddag 13 oktober van harte welkom in Berchsenhoek.  Voor deelname moet u zich voor a.s. 21 september opgeven bij de organisatie, er is ruimte voor maximaal 150 deelnemers:   lansingerland@buurttoezicht.nl

Meer informatie

Bekijk de website voor de laatste informatie over het programma:  http://www.lansingerland.nl/congres

flyer buurtpreventie

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*