Home / bijeenkomst / 14 November – MVT Arnhem zet mantelzorgers in het zonnetje

14 November – MVT Arnhem zet mantelzorgers in het zonnetje

MVT-dagvandemantelzorg-2015
In Arnhem krijgen veel zieke mensen hulp van familieleden, vrienden, buren of andere naasten. Dat heet mantelzorg. Mantelzorg is anders dan de gebruikelijke zorg en aandacht voor een naaste. U bent mantelzorger als u minstens acht uur per week en langer dan drie maanden voor een ander zorgt. Bijvoorbeeld voor een dementerende vader of moeder, een gehandicapte zoon of dochter, een partner die een beroerte heeft gehad of een broer/zus met een psychische ziekte. Ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn.

Mantelzorgers verlenen gedurende langere tijd intensieve zorg, soms zelfs 24 uur per dag. Dat doen ze vrijwillig en onbetaald. Omdat het ‘gewoon’ is om een hulpbehoevende partner, ouder, vriend of eigen kind te helpen. Mantelzorg overkomt je, omdat de persoonlijke band meestal geen andere keuze toelaat.

Mantelzorg geeft meestal voldoening. Maar door de transities in de zorg wordt de druk op mantelzorgers steeds groter. Je kan in de knel komen met je eigen tijd en verantwoordelijkheden, de zorg kan zwaarder zijn dan verwacht of ongemerkt steeds zwaarder worden.

En precies daarom is het zo belangrijk dat de mantelzorgers gezien en gewaardeerd worden. Dat doen wij als Mantelzorg & Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT Arnhem) het hele jaar door, maar één keer per jaar doen we dat een beetje extra: op de Dag van de Mantelzorg. Dan verwennen wij de mantelzorgers in Arnhem en zetten hen in het zonnetje.

Dit jaar vieren wij de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 14 november in Rozet. We starten de dag om 10:00 uur met koffie en huisgemaakte taart, vervolgens is er de keuze uit verschillende inspirerende workshops en we sluiten af met een goed verzorgde lunch. Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op de website van MVT Arnhem.

Deelnemen aan deze dag kan alleen als u mantelzorger bent en zich hiervoor aanmeldt bij MVT Arnhem. Dat kan via de website www.mvtarnhem.nl of bel 026 – 327 1830.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*