Home / Gemeente Arnhem / 15 september – 34ste Bridge to Bridge met ruim 5000 deelnemers

15 september – 34ste Bridge to Bridge met ruim 5000 deelnemers

Aanstaande zondag 15 september wordt er voor de 34ste keer de Bridge to Bridge run gehouden. Het grootste sportieve evenement voor jong en oud in Arnhem is dit jaar extra speciaal omdat het 75 jaar geleden is dat de slag om Arnhem heeft plaatsgevonden. Reden dat in de week voorafgaande aan de Bridge to Bridge run er allerlei loop- en wandelactiviteiten plaatsvinden met honderden deelnemers. Tijdens de Bridge to Bridge op 15 september nemen ruim 5000 deelnemers mee, een record voor de organisatie. Tijdens de verschillende afstanden en klassen zullen veel van deze ruim 5000 deelnemers  ook dit jaar weer een (groot) deel door Malburgen lopen waaronder door de uiterwaarden, Praets en Bakenhof.

Routes en afstanden vergelijkbaar met afgelopen jaar

Dit jaar zullen er weer zeven klassen zijn met grotendeels zeven dezelfde routes in vergelijking met vorig jaar. Met het eerste onderdeel de Kidsrun dat begint om 10:30 uur. Afgesloten wordt er met de 5 kilometer om 15:40 uur, de meest populaire afstand.

Verkeersafsluitingen en verkeershinder in Malburgen

I.v.m. het evenement zijn er tot zondag laat in de middag een groot aantal verkeersafsluitingen of kan het verkeer ernstige hinder ondervinden.
Voor de wijk Malburgen – West, Meinerswijk, Bakenhof, de Praets zijn de volgende straten tijdens het evenement (grotendeels) afgesloten of ervaart (auto)verkeer ernstige hinder:

I.v.m. het evenement zijn er die zondag tot laat in de middag een groot aantal verkeersafsluitingen of kan het verkeer ernstige hinder ondervinden.
Voor de wijk Malburgen – West, Meinerswijk, Bakenhof, de Praets zijn de volgende straten tijdens het evenement (grotendeels) afgesloten of ervaart (auto)verkeer ernstige hinder:

 • Nijmeegseweg – fietspad westenlijke zijde afgesloten
 • Eldensedijk tussen Stadsblokkenweg en Meinerswijk – ernstige hinder autoverkeer
 • Gelderse Rooslaan – afgesloten voor verkeer
 • Westelijke Malburgse Bandijk– alleen fietsverkeer mogelijk tussen de verschillende afstanden
 • Bakenhof fietspad – geen fietsverkeer mogelijk
 • Praets – afgesloten tussen ongeveer 12:15 en 14:15 uur (tijdens 10 Engelse mijl en 10 kilometer)
 • Sleedoornlaan – tussen 15:30 en 16:15 uur (5 km) afgesloten
 • Waarmanspad – tussen 15:30 en 16:15 uur (5 km) afgesloten
 • Wilgenlaan – tussen 15:30 en 16:15 uur (5 km) afgesloten

Kijk voor algemene informatie & laatste (verkeers)informatie en route details voor de verschillende afstanden op de website: www.bridgetobridge.nl

2 reacties

 1. Bedankt voor de info over de verkeers afsluitingen. Waarom geeft de gemeente dit niet aan op grote info borden in de wijk? Een groot deel van Malburgen is als deze informatie correct is gewoon op slot.

  • Beste Dick,

   De gemeente Arnhem heeft in West diverse duidelijke gele borden geplaatst met hierop aangegeven dat de betreffende weg is afgesloten, met de tijd dat deze is afgesloten erbij. Alle straten die tijdelijk tijdens het evenement worden afgesloten blijven bereikbaar voor noodverkeer.

   -redactie-

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*