Home / bijeenkomst / 18 februari – Wijkplatform Oost vergadering

18 februari – Wijkplatform Oost vergadering

Aanstaande dinsdagavond 18 februari wordt in wijkcentrum de Hobbit de vergadering van het Wijkplatform Malburgen Oost gehouden. Deze openbare vergadering begint om 19:30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder andere de volgende onderstaande punten behandeld. Voor de complete agenda en alle stukken zie de link hieronder. 

Brand Gelderseplein

Door een brand in de centrale hal van een flat aan het Gelderseplein zijn tijdens het eerste uur van 2020 twee mensen omgekomen en twee mensen zwaar gewond geraakt. Tijdens de wijkplatform vergadering wordt kort stilgestaan bij deze brand en als mogelijk toelichting gegeven op de brand en de nasleep.

Toelichtingen overige onderwerpen die spelen in wijkdeel Oost, Immerloo en Het Duifje

Tijdens de toelichtingen zullen onderstaande onderwerpen kort ter sprake komen. Als toehoorder kan u ook tijdens deze ronde korte vragen stellen aan de aanwezige organisaties zoals gemeente, Volkshuisvesting, Rijnstad en aanwezigen vanuit de Arnhemse politiek:

  • gymzaal Fluitekruidstraat & ontwikkelingen
  • verkeersschouw Malburgen Oost-Noord
  • Ontwikkelingen Olympus
  • Ontwikkelingen Nijmeegseweg

Toelichtingen en besluitvorming financiële aanvragen

Een aantal organisaties actief in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje heeft een financiële aanvraag ingediend bij het Wijkplatform Oost, deze zullen door afgevaardigden vanuit deze organisatie eventueel worden toegelicht tijdens de vergadering.  De volgende aanvragen zullen worden besproken en een besluit over worden genomen:

  • WB06 Theater Over Malbruggen bijlage 4,5,6,7
  • WB07 Empowering Nisa bijlage 8,9,10
  • WB12 Heel Arnhem Schoon bijlage 11
  • WB13 Wijkmedia bijlage 12
  • WB14 Ouderenvakantie bijlage 13,14
  • WB15 Kindervakantiekamp bijlage 15,16

Agenda en stukken wijkplatform Malburgen Oost dinsdag 18 februari 2020

De complete agenda en alle stukken in PDF kunt u hier vinden.

Wat is het Wijkplatform Malburgen Oost

Wijkplatform Malburgen Oost is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel oost (ten oosten van de Nijmeegseweg.) Het wijkplatform bestaat zowel uit bewonersleden als afgevaardigden uit beroepsorganisaties actief in de wijk Malburgen, zoals: Team Leefomgeving Malburgen vanuit de gemeente, welzijnsorganisaties, Volkshuisvesting, politie en de Arnhemse politiek.

Het wijkplatform heeft een vanuit de gemeente Arnhem eigen budget waaruit het tal van initiatieven en projecten van zowel bewoners als organisaties actief in Malburgen Oost ondersteunt.

Waar zet een Wijkplatform zich voor in

Het wijkplatform zelf houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het Wijkplatform allerlei projecten en bewonersinitiatieven in Malburgen Oost. Van het tegengaan van verloedering tot de inrichting van een speeltuintje, sociale en educatieve projecten maar ook kunst of veiligheid in de wijk. Zowel in wijkdeel Oost als West is er een Wijkplatform actief van vergelijkbare opzet en met dezelfde doelstellingen.

Meer informatie over Wijkplatform Oost vindt u hier

 Vergadering van het Wijkplatform bijwonen

De vergaderingen van het Wijkplatform zijn openbaar. Liefst wel even van te voren aangeven of u wilt komen i.v.m. de drukte. U kan zich opgeven bij bewonersondersteuner Hanspaul Maarseveen: h.maarseveen@rijnstad.nl

Voor een overzicht van alle openbare en niet-openbare vergaderingen binnen het wijkbeheer Malburgen (wijkbeheergroepen en Wijkplatforms) zie de wijkagenda 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*