Home / Malburgen / 2 April 2019 – eerste informatie avond toekomstige bouwplannen Nijmeegseweg

2 April 2019 – eerste informatie avond toekomstige bouwplannen Nijmeegseweg

bouwplannen

De gemeente Arnhem nodigt bewoners uit voor een inloopavond over de toekomstige bouwplannen aan de Nijmeegseweg. De avond wordt op 2 april 2019 georganiseerd tussen 17:00 – 20:00 uur in MFC de Spil in Malburgen West.  

Bewonersbrief

Bewoners in Malburgen West die in de omgeving van de Nijmeegseweg wonen hebben huis-aan-huis een brief ontvangen van de gemeente Arnhem met uitleg waarom Nijmeegseweg ontwikkelgebied is. De inhoud van de brief die is ondertekend namens het College door Mariëlle Knaapen – projectmanager Ontwikkelingsplan Malburgen kan u hieronder vinden:

In 1998 heeft de gemeenteraad het Ontwikkelingsplan Malburgen vastgesteld. Onderdeel van dit ontwikkelingsplan is het bouwen van woningen aan de Nijmeegseweg. Samen met bewoners hebben we in 2009/2010 gewerkt aan een gebiedsvisie voor de Nijmeegseweg en winkelcentrum de Drieslag.
Dit project is door de economische crisis stil komen te liggen. Op dat moment is besloten om de ontwikkelingen aan de Nijmeegseweg na 2020 weer op te pakken.

De vraag naar woningen is de afgelopen jaren toegenomen en de overige projecten uit het ontwikkelingsplan zijn bijna allemaal klaar. Daarom is het tijd om het Project Nijmeegseweg weer op te pakken. Om na 2020 te kunnen starten met woningbouw, beginnen we nu met de ruimtelijke uitgangspunten voor de ontwikkeling. Niet alleen willen we op 2 april laten zien waar wij nu aan denken maar ook graag van u horen wat u belangrijk vindt voor het vervolg.    

Graag tot 2 April!

Bewonersbetrokkenheid

Als bewoner (omwonende Nijmeegseweg) heeft u recht op inspraak en wil de gemeente Arnhem graag van u weten wat u belangrijk vindt met betrekking tot de voorgestelde bouwplannen.
Kom daarom op:
Dinsdag 2 april
Tussen 17:00 – 20:00 uur
Naar MFC de Spil, Lupinestraat 12

 

 

  

 

 

 

 

2 reacties

 1. Wat bewoners belangrijk vinden…dat is recent nog in overleggen in Malburgen West al kenbaar gemaakt.

  – geen sociale huur meer in Malburgen. Koopwoningen om weer een gezonde balans te krijgen
  – zorg voor een gemêleerde wijksamenstelling in zowel bouw als inkomen
  – niet nog meer zorglocaties voor personen met psychische problematiek. De wijk kan het nu al amper aan
  – betrek bewoners inhoudelijk bij de plannen, dus niet alleen voor de kleur stenen en een bankje hier of een speeltuintje daar
  – geen hoogbouw kijk hoe de lelijke blokkendozen aan de dijk in Malburgen West nu al beeldbepalend of beter gezegd beeld vervuilend zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Gerard

 2. ik pleit voor het behoud van het groen, speelplaats / trapveldje voor de kinderen bij de lisdodelaan.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*