Home / Jeugd Activiteiten / 27 Februari – Het Grote Jeugdwijk Debat van Malburgen

27 Februari – Het Grote Jeugdwijk Debat van Malburgen

Aanstaande 27 februari 2019 vindt er voor de eerste keer in Malburgen het grote Jeugdwijk Debat plaats. Een debat georganiseerd vanuit de Jeugdwijkraad van Malburgen en bedoeld voor de jeugd tussen de 10 en 14 jaar in Malburgen, Immerloo en Het Duifje. Naast dat het debat invulling moet geven aan belangrijke thema’s voor de jeugd is er ook een Jeugdwijk debatprijs te winnen voor de deelnemers.

Doel van de Jeugdwijkraad en het Jeugddebat 

Doel van de in november 2018 opgerichte Jeugdwijkraad is om de jeugd in Malburgen, Immerloo en Het Duifje meer te betrekken bij hun omgeving en de jeugd zelf laten bepalen wat zij belangrijk vinden in hun wijk. Om belangrijke thema’s naar voren te laten komen zijn er polls georganiseerd waar de jeugd aan de hand van stellingen op konden reageren wat zij belangrijk vinden. Daarnaast worden er debatworkshops georganiseerd op de basisscholen en zijn nu ongeveer 50 jongeren van 10 t/m 14 jaar actief in een BuurtCampus van zes middagen in vier wijkcentra verdeeld over Malburgen. Zij werken daar aan hun debat skills, eigen plannen maken voor de wijk en een video over het hoe en waarom. Al deze teams ontmoeten elkaar op 27 februari in het Olympus College voor het Grote Jeugdwijkdebat van Malburgen.

Niet alleen voor de deelnemers

Het grote wijkdebat is er niet alleen voor de jeugdige deelnemers, iedereen is welkom! Niet alleen deelnemers en ouders zullen aanwezig zijn, maar ook afgevaardigden  vanuit het onderwijs, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven, gemeente en politieke partijen. 

Waar, wanneer en hoe laat?

Olympus College – Olympus 11, 6832 EL Arnhem
Dag: Woensdagmiddag 27 februari 2019
Tijd: 16:00 – 19:00 uur

flyer Jeugdwijk Debat

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*