Home / Malburgen / 27 november – vergadering Wijkplatform Malburgen West

27 november – vergadering Wijkplatform Malburgen West

Aanstaande dinsdagavond 27 november wordt in MFC de Spil de vergadering van het Wijkplatform Malburgen West gehouden. Deze openbare vergadering begint om 19:30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder andere de volgende onderstaande punten behandeld.

 Jeugdwijkraad Malburgen

Er is sinds kort weer een jeugdwijkraad in Malburgen. De nieuwe jeugdswijkraad maakt zich voor de eerste keer bekend binnen het Wijkbeheer Malburgen tijdens deze vergadering van het wijkplatform in West. Middels een presentatie zullen de leden aangeven wat de jeugdwijkraad inhoud.

Bouwontwikkelingen in Malburgen

Er wordt weer volop gebouwd in Malburgen en er gaat als alle plannen doorgaan nog veel meer gebouwd worden. Ondermeer op de Stadsblokken en in Meinerswijk, de Nijmeegseweg, Het Nieuwe A en aan de Gelderserooslaan-Vlierstraat. Tijdens de vergadering zal onder andere het ontwerp bestemmingsplan Stadsblokken-Meinerswijk en mogelijke zienswijze hierop besproken gaan worden.

 Terugblik Verkeersschouw

Afgelopen 17 september is er in West een verkeersschouw gehouden waar bewoners, politie en gemeente aan deelnamen. Op 22 oktober is hierover een evaluatie geweest voor bewoners. Een toelichting op deze evaluatie zal tijdens de vergadering worden gegeven.

Agenda en stukken wijkplatform Malburgen West 27 november 2018

De complete agenda en alle stukken kan u hier vinden in PDF.

Wat is het Wijkplatform Malburgen West

Wijkplatform Malburgen West is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel west (ten westen van de Nijmeegseweg.) Het wijkplatform bestaat zowel uit bewonersleden als afgevaardigden uit beroepsorganisaties actief in de wijk Malburgen, zoals: gemeente Arnhem, welzijnsorganisaties, Volkshuisvesting, politie en de Arnhemse politiek.

Het wijkplatform heeft een vanuit de gemeente Arnhem eigen budget waaruit het tal van initiatieven en projecten van zowel bewoners als organisaties actief in Malburgen Oost ondersteunt.

Waar zet een Wijkplatform zich voor in

Het wijkplatform zelf houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het Wijkplatform allerlei projecten en bewonersinitiatieven in Malburgen West. Van het tegengaan van verloedering tot de inrichting van een speeltuintje, kunst of veiligheid in de wijk. Zowel in Malburgen West als Oost is er een Wijkplatform actief van vergelijkbare opzet en dezelfde doelstellingen.

Meer informatie over Wijkplatform West vindt u hier

 Vergadering van het Wijkplatform bijwonen

De vergaderingen van het Wijkplatform zijn openbaar. Liefst wel even van te voren aangeven of u wilt komen i.v.m. de drukte. U kan zich opgeven bij opbouwwerker Wim Petersen: w.petersen@rijnstad.nl 

Voor een overzicht van alle openbare en niet-openbare vergaderingen binnen het wijkbeheer Malburgen (wijkbeheergroepen en Wijkplatforms) zie de wijkagenda 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*