Home / Gezondheid / 29 november – uitnodiging: “Arnhem tegen eenzaamheid”

29 november – uitnodiging: “Arnhem tegen eenzaamheid”

In de Week tegen Eenzaamheid van afgelopen september werden we weer eens met onze neus op de feiten gedrukt: ‘meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich in ernstige mate eenzaam’, schreef de Telegraaf op 21 september. In Arnhem voelen zo’n 12.500 inwoners zich sterk eenzaam. Tijd om ook in Arnhem (weer) in actie te komen. Wij willen u uitnodigen om op woensdagavond 29 november mee te helpen om voor Arnhem de belangrijkste speerpunten helder te krijgen bij de aanpak van eenzaamheid. Coalitie Erbij en ChristenUnie Arnhem heten u van harte welkom op deze belangrijke bijeenkomst: “Arnhem tegen Eenzaamheid”.

Arnhem tegen eenzaamheid

Het hoofddoel is om samen met ervaringsdeskundigen, betrokken organisaties en de lokale politiek tot een top 3 van actiepunten met betrekking tot de bestrijding van eenzaamheid is de stad Arnhem te komen.

In het verlengde daarvan is het ons doel om organisaties, mensen en politiek bij elkaar te brengen rondom dit thema. We willen het gesprek tussen Arnhemse inwoners over eenzaamheid op gang brengen en bereiken dat luisteraars en geïnteresseerden concrete ideeën meekrijgen over het doorbreken van taboes.

Om deze doelen te bereiken hebben we u nodig. Vanuit verschillende hoeken van de samenleving willen we mensen bij elkaar brengen die hun licht kunnen laten schijnen op onze vragen met betrekking tot de aanpak van eenzaamheid.

Programma

Op woensdag 29 november staat vanaf 18.30 uur de koffie klaar op Plein 3 in Rozet aan de Kortestraat 16 in Arnhem. Om 19.00 uur starten we met het programma.

  • 30 uur Inloop
  • 00 uur Opening en welkom door de organisatie
  • 15 uur Lezing ‘Eenzaamheid’ (Egi Pellemans, Coalitie Erbij)
  • 00 uur Pauze
  • 15 uur Handreiking lokale aanpak eenzaamheid
  • 30 uur Speerpunten voor Arnhem
  • 15 uur Lagerhuisdebat
  • 50 uur Terugblik & vooruitblik
  • 00 uur Afsluiting

De avond is gratis. U kunt zich opgeven bij Erik-Jan en Loes Hakvoort via hakvoortzuidervaart@gmail.com of bellen met 06-28943117.

Arnhem Tegen Eenzaamheid

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.