Home / Jeugd Activiteiten / 33ste Bridge To Bridge vooral warm

33ste Bridge To Bridge vooral warm

Bridge to Bridge 1

Deelnemers aan de 10 kilometer vlak na de start

Zondag 9 september werd voor de 33ste keer de Bridge to Bridge run gehouden. Dit grootste sportieve evenement van Arnhem trok ook dit jaar weer vele duizenden renners die konden kiezen uit verschillende afstanden. Begonnen werd de dag om 10:00 uur met de Kidsrun – met ook dit jaar weer meer deelnemers, bijna 1000. Afgesloten werd er om 15:40 uur met de afstand met de meeste deelnemers, de 5 km. 

De verschillende parcoursen met uitzondering van de Kidsrun liepen net als vorig jaar grotendeels via de afgesloten Nijmeegseweg door Malburgen West, Meinerswijk, de Praets en de Bakenhof. Mooie wisselende parcoursen tussen onder andere de bebouwing in oud West  en de groene uitgestrekte gebieden van Meinerswijk en Bakenhof. Als laatste stuk voor de John Frost Bridge en finish ging het over de Bandijk.

Bridge to Bridge 2

Enkele van de duizenden renners aan de 5 km over de Bandijk

Warm weer

Dit jaar meer deelnemers aan de 5 en de 10 kilometer dan voorgaande jaren. Vooral de 10 kilometer viel veel van de deelnemers zwaar. Niet alleen de afstand zorgde hiervoor maar met name het (te) warme weer om te rennen. Bij de verschillende waterdrinkplaatsen langs het parcours was het dan ook soms filevorming voor een bekertje verkoeling.

Bridge to Bridge 3

filevorming bij de waterplaats van de 5 km, door het warme weer hadden veel deelnemers het zwaarder dan voorgaande jaren

Publiek

Langs het grootste deel van de parcoursen stond geen publiek. Uitzonderingen waren er wel, zoals bij het keerpunt – kruising Zeegsingel, langs de Bandijk, het Waardmanspad en de Gelderse Rooslaan en op de John Frost Brug werden deelnemers enthousiast aangemoedigd door groepjes publiek.

Bridge to Bridge 4

Publiek langs de Gelderse Rooslaan

Meer Bridge To Bridge

Voor meer informatie over het evenement en de winnaars van deze 33ste editie, klik hier om naar de website van de organisatie te gaan.
Voor meer foto’s, klik hier

Bridge to Bridge 5

Winnaar van de 5 km in 15:23 minuten – Frank Futselaar

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*