Home / Cultuur / 34ste Bridge to Bridge met vooral veel jonge lopers

34ste Bridge to Bridge met vooral veel jonge lopers

Meer dan vijfduizend hardlopers namen zondag 15 september deel aan de 34ste Bridge to Bridge. Wat vooral opviel was dat er dit jaar ook heel veel kinderen meeliepen. En die zag je niet alleen tijdens de drie speciale Kids Runs die waren georganiseerd maar ook tijdens de 5 kilometer.

34ste editie

Vooral heel veel jeugdige deelnemers tijdens de 34sste editie

Bekende formule en bekende winnaars

Deze 34ste keer was het weer de bekende formule – gestart werd er met drie korte afstanden voor de jeugd, en daarna was het tijd voor de volwassenen met de 10 Engelse Mijl, de 10 kilometer en afsluitend de 5 kilometer. De toplopers die al vele jaren deelnemen liepen ook deze keer weer vooraan met dit jaar een parcoursrecord op de 10 Engelse Mijl en de 10 kilometer voor meervoudig Arnhemse winnaar Frank Futselaar, met een tijd van  50:46 minuten (10 Engelse Mijl) en de Utrechtenaar Arjen van der Logt in 33:29 minuten (10 km.)

Arjen van der Logt op de Bandijk – winnaar van de 10 kilometer in 33:29 minuten zette tevens een nieuw parcoursrecord neer

De parcoursen gingen ook als voorgaande edities voor een groot deel door de wijk Malburgen, hiervoor was de Nijmeegseweg tot aan de kruising met de Zeegsingel-Meldestraat afgesloten tot laat in de middag. Maar ook straten en bekende routes meer in de wijk waren onderdeel. Zo liepen alle volwassenenparcoursen over de Gelderse Rooslaan en de Bandijk. Het parcours van de 10 Engelse Mijl liep onder andere tussen de koeien in de Bakenhof. Afgesloten werd er om tien over half vier er met de 5 km. In voorgaande jaren de populairste afstand maar dit jaar wat minder deelnemers, maar wel meer jeugd.

Bandijk met enkele honderden renners van de 10 km.

Heerlijk weer

Ondanks de hoeveelheid deelnemers is de Bridge to Bridge nooit een echte publiektrekker in de wijk Malburgen. Mogelijk door het heerlijke nazomer weer stonden er dit jaar toch meer toeschouwers te kijken. Vooral aan de Bandijk en de Gelderse Rooslaan werden de renners soms uiterst enthousiast aangemoedigd door plukjes wijkbewoners.

Hier en daar wat toeschouwers langs de verschillende parcoursen in de wijk Malburgen

Meer foto’s van de 34ste editie van de Bridge to Bridge Run zijn hier te vinden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*