Home / Cultuur / 38 meter lange giek van werfkraan gearriveerd op Stadsblokkenwerf

38 meter lange giek van werfkraan gearriveerd op Stadsblokkenwerf

Dinsdagmiddag 14  en woensdagochtend 15 mei was het een grote drukte in  de voormalige ASM haven op de Stadsblokken. Dinsdagmiddag arriveerde een enorme giek over het water van een voormalige werfkraan uit Angeren. Woensdagochtend werd deze met een enorme kraan op de kade gehesen van de werf..

Een werfkraan voor de Stadsblokkenwerf

Geen werf is compleet zonder een werfkraan. De  wens van Stichting Stadsblokkenwerf was dan ook om een werfkraan aan te schaffen. In 2018 kon deze wens in vervulling gaan en kocht de stichting een voormalige werfkraan in Angeren.

Stadsnlokkenwerf

De 38 meter lange giek van de werfkraan arriveert in de voormalgie ASM haven

Forse kraan van 25 meter hoog

Met een hoogte van 25 meter, een giek van 38 meter lang en een gewicht van ruim 50.000 kilo kan gerust gezegd worden dat het om een forse kraan gaat. De kraan is in Angeren deels gedemonteerd. Vanwege de lengte en gewicht is de giek op dinsdag 14 mei over het water vervoerd naar de Stadsblokkenwerf. De overige delen van de kraan volgen op een later moment.

Enorme kraan tilt kraan

Demontage en Transport is een ding maar nu moest de enorme giek ook nog op de kade van de werf komen te liggen voor de nodige restauratie. Vanwege het gewicht en lengte van de giek kon dat alleen met behulp van een gespecialiseerd kraanbedrijf.  En omdat de kade is omringt door hoge bomen en er weinig ruimte is voor manoeuvreren moest er aardig wat voorwerk worden gedaan.

Een grote kraan tilt de giek op de kade waar het de komende periode zal worden opgeknapt.

‘Opknappertje’

Nu de bijna 40 meter giek op de kade ligt is goed te zien dat er nog heel veel werk in zit om alleen al dit deel van de stalen kraan op te knappen. Daar zijn niet alleen veel vrijwilligers voor nodig maar zeker ook nog sponsoring. Voor de transport en opknap is nog veel ondersteuning nodig, ook financieel.

Steun de Stadsblokkenwerf en terugkomst van een werfkraan

Help mee om net als vroeger weer een prachtige werfkraan langs de rivier te zien staan.
Meld je aan als vrijwilliger en kom dit geweldige project fysiek versterken. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden bij info@stadsblokkenwerf.nl en meebouwen aan de kraan.

Of doe een financiële bijdrage

Stichting Stadsblokkenwerf NL08ABNA0461492563 onder vermelding “Bijdrage Werfkraan”
De Stadsblokkenwerf is een culturele ANBI, je gift is aftrekbaar van de belasting.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*