Home / Malburgen / 4 december – vergadering Wijkplatform Malburgen Oost

4 december – vergadering Wijkplatform Malburgen Oost

Aanstaande dinsdagavond 4 december wordt in wijkcentrum de Hobbit de vergadering van het Wijkplatform Malburgen Oost gehouden. Deze openbare vergadering begint om 19:30 uur. Tijdens deze vergadering worden onder andere de volgende onderstaande punten behandeld.

 Informatie herinrichting Olympusgebied

Landschapsarchitect  Rob Aben en gemeentelijk medewerker Marielle Knaapen geven een toelichting op de ruimtelijke verkenning voor een herinrichting voor een deel van het Olympusgebied. Zij zijn tevens aanwezig voor het beantwoorden van vragen.

Stand van zaken herstructurering Malburgen Oost

Marielle Knaapen – gem. Arnhem, geeft een toelichting op plannen nieuwbouw wijkcentrum Hobbit en komst nieuwe gymzaal.

Jeugdwijkraad Malburgen

Er is na jaren weer een Jeugdwijkraad acief in Malburgen. Wat een Jeugdwijkraad is en wat ze in de wijk Malburgen allemal gaan organiseren wordt tijdens de vergadering toegelicht door de leden van de nieuwe raad zelf.

Agenda en stukken wijkplatform Malburgen Oost 4 december 2018

De complete agenda en alle stukken kan u hier vinden in PDF.

Wat is het Wijkplatform Malburgen Oost

Wijkplatform Malburgen Oost is een door de gemeente Arnhem erkende bewonersorganisatie in wijkdeel oost (ten oosten van de Nijmeegseweg.) Het wijkplatform bestaat zowel uit bewonersleden als afgevaardigden uit beroepsorganisaties actief in de wijk Malburgen, zoals: gemeente Arnhem, welzijnsorganisaties, Volkshuisvesting, politie en de Arnhemse politiek.

Het wijkplatform heeft een vanuit de gemeente Arnhem eigen budget waaruit het tal van initiatieven en projecten van zowel bewoners als organisaties actief in Malburgen Oost ondersteunt.

Waar zet een Wijkplatform zich voor in

Het wijkplatform zelf houdt zich bezig met wijkverbetering op zowel fysiek als sociaal vlak. Daarnaast initieert of ondersteunt het Wijkplatform allerlei projecten en bewonersinitiatieven in Malburgen Oost. Van het tegengaan van verloedering tot de inrichting van een speeltuintje, kunst of veiligheid in de wijk. Zowel in Malburgen Oost als West is er een Wijkplatform actief van vergelijkbare opzet en met dezelfde doelstellingen.

Meer informatie over Wijkplatform Oost vindt u hier

 Vergadering van het Wijkplatform bijwonen

De vergaderingen van het Wijkplatform zijn openbaar. Liefst wel even van te voren aangeven of u wilt komen i.v.m. de drukte. U kan zich opgeven bij opbouwwerker Wim Petersen: w.petersen@rijnstad.nl 

Voor een overzicht van alle openbare en niet-openbare vergaderingen binnen het wijkbeheer Malburgen (wijkbeheergroepen en Wijkplatforms) zie de wijkagenda 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*