Home / Bewonershuis Prisma / Aardgasloos wonen in Immerloo

Aardgasloos wonen in Immerloo

Op 25 januari werd er in buurtcentrum Prisma in Immerloo een ideeënsessie georganiseerd door gemeente Arnhem en energiedistributeur Alliander. Doel van de bijeenkomst was om bewoners uit Immerloo (bewoners van de pleinen) en beroepsmatig betrokkenen in de wijk te informeren over aardgasloos wonen en om feedback te krijgen vanuit de aanwezigen hoe bewoners te betrekken en voor te bereiden voor een toekomstige invoering van gasloos wonen.

Immerloo Aardgasloos

Veel input wat tijdens komende bijeenkomsten zal worden gebruikt of worden toegelicht.

Pilotwijk

Wijkdeel Immerloo is samen met de wijk Spijkerkwartier de twee wijken in Arnhem die zijn uitgekozen om als pilotwijk te dienen. Twee uitersten, zowel qua bebouwing als bewonerssamenstelling.

Praktische vragen

Aanwezige bewoners zagen het nut van de transitie van fossiele brandstoffen naar dat van schonere vormen van energie, zoals energie uit afvalverbranding en restwarmte of zonnepanelen.
Het waren vooral de praktische vragen tijdens de discussie rondes die werden gesteld door bewoners: is de overgang naar aardgasloos wonen duurder, wat betekent het voor het comfort m.b.t. bijv. douchen en koken? Vragen die door gemeente en Liander werden meegenomen voor toekomstige bijeenkomsten.

Aardgasloos wonen Malburgen

Bewoners en afgevaardigden van organisaties actief in Malburgen in discussie over aardgasloos wonen

Communicatie

Gemeente en Alliander waren vooral ook geïnteresseerd hoe bewoners in Immerloo goed te kunnen informeren over de overgang naar aardgasloos wonen en de veranderingen die dit zal opleveren. Op deze  eerste verkennende bijeenkomst kwamen slechts een handjevol bewoners uit Malburgen op af.
Dit jaar zal er dan ook flink worden ingezet op communicatie. Bewoners, wijkmedia en diverse organisaties actief in de wijk zullen hier een grote rol in krijgen om voldoende draagvlak te creëren.

Aardgasloos wonen, kwestie van tijd

Niet alleen in Arnhem worden er proeven gedaan met aardgasloos wonen. In bijvoorbeeld een stad als Utrecht wordt er al op grote schaal ingezet en de bedoeling is dat op korte termijn landelijk  nieuwbouwwoningen niet meer van een gasaansluiting worden voorzien.

Meer informatie

Meer informatie; o.a. de wijkmedia (deze website en wijkkrant Malburgen.nl) gemeente Arnhem en diverse (bewoners)organisaties actief in de wijk houden u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen in Immerloo.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*