Home / Jeugd Activiteiten / 68ste Ome Joop’s Tour morgen van start

68ste Ome Joop’s Tour morgen van start

Morgen – maandag 23 juli  om 11:00 uur start voor de 68ste keer Ome Joop’s Tour – een jaarlijkse wielerronde voor de jeugd tussen 10 en 12 jaar. Dit jaar bestaat de karavaan uit 156 jongens en meisjes verdeeld over 26 wielerploegen met 75 vrijwillig begeleiders. 10 dagen lang kriskras door Nederland, met de fiets en de trein meer dan 600 kilometer. Een van de deelnemende teams wordt ook dit jaar weer gesponsord door het Wijkbeheer (Wijkplatforms) van Malburgen.

Van Groningen tot ’s-Hertogenbosch

De start is morgenochtend maandag 23 juli om 11:00 uur bij het gemeentehuis in Arnhem. Dit jaar gaat de route niet door Arnhem-Zuid en Malburgen, maar gelijk richting Ulft. Daarna volgt er een route richting het noorden. Er wordt overigens niet alleen gefietst maar ook gebruik gemaakt van een historische trein. De finish is woensdag 1 augustus rond 16:00 uur op sportpark Valkenhuizen in Arnhem. Het complete routeschema staat hieronder.

Routeschema Ome Joop’s Tour 2018

Maandag 23 juli: Arnhem – Ulft, startschot 11.00 uur Stadhuis Arnhem
Dinsdag 24 juli: Ulft – Deventer
Woensdag 25 juli: Deventer – Hellendoorn
Donderdag 26 juli: Hellendoorn – Hoogeveen
Vrijdag 27 juli: Hoogeveen – Groningen
Zaterdag 28 juli: Groningen – ’s-Hertogenbosch – Loon op Zand: verplaatsing met De Hondekop
Zondag 29 juli: Rustdag in De Efteling
Maandag 30 juli: Loon op Zand – Oss
Dinsdag 31 juli: Oss – Rhenen
Woensdag 1 augustus: Rhenen – Arnhem: finish Sportpark Valkenhuizen rond 16:00 uur

Over Ome Joop’s Tour

De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Het initiatief voor Ome Joop’s Tour is in 1950 genomen door ‘Ome’ Joop Legerstee en sinds zijn overlijden heeft zijn zoon Marcel het vaandel overgenomen.  Alle informatie over de ronde is te vinden op www.omejoopstour.nl.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*