Home / Cultuur / 9 juni – Drakenboot race in Arnhem en je kan nog meedoen!

9 juni – Drakenboot race in Arnhem en je kan nog meedoen!

Tijdens de komende Arnhemse Kadedagen gaan we op zondag 9 juni drakenboot races houden op de Benedenrijn over 200 meter. Spectaculaire races waar alles van samenwerking en doorzettingsvermogen wordt gevraagd. Echt iets voor bedrijven, sportclubs, buurtvereniging of eindexamenklassen.

Ploegenrace 

Iedere ploeg komt 2 maal aan de start. De winnaar is de ploeg die de beste tijd heeft over 2 races. Een ploeg bestaat uit 8 peddelaars en een trommelaar. Er is tijdens het opvaren naar de start een korte tijd om te wennen. De stuurman is de kapitein, maar de trommelaar leidt de ploeg.

drakenboot race

Maximaal 10 ploegen

Totaal kunnen 10 ploegen inschrijven, dus wees er snel bij! Inschrijving kost € 200 per ploeg. De SHSA heeft de ANBI-status dus voor bedrijven is dat aantrekkelijk!
Inschrijving is een feit als het bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL40 INGB 000 5299865 van de SHSA te Arnhem.

Arnhemse Kadedagen

De Arnhemse Kadedagen worden jaarlijks georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem. Tijdens de Kadedagen zijn er tal van historische schepen te zien en tal van activiteiten voor jong en oud te beleven.  Dit jaar vinden de Kadedagen plaats op 8 en 9 juni tussen de beide Rijnbruggen (t.h.v. de oude kraan) in.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*