Home / Gemeente Arnhem / Afvalinzameling – Samen voor een schone stad

Afvalinzameling – Samen voor een schone stad

We brengen met z’n allen noodgedwongen meer tijd thuis door. Dat zorgt ervoor dat we meer afval hebben. Naast het gewone huisvuil is er ook meer grofvuil, omdat we ons huis of schuurtje eens flink opruimen. Om ervoor te zorgen dat de stad schoon en leefbaar blijft rijden de vuilnismannen voor de afvalinzameling meer routes dan normaal en ook in de weekenden wordt extra gewerkt. We gaan tijdelijk nog meer afval ophalen. Helpt u ook mee aan een schone stad?

Wat doen wij

Legen ondergrondse containers en afvalbrengstations
Onze vuilnismannen rijden tijdens de afvalinzameling extra rond om ondergrondse containers die sneller vol zitten vaker te legen. De afvalbrengstations blijven gewoon open.

Gratis grofvuil laten ophalen
Tot 1 juli 2020 kunt u 3x gratis uw grofvuil aan huis laten ophalen. Maak bij voorkeur een afspraak via inzamelwijzer.suez.nl (gebruik Google Chrome) onder ‘afvalbalie’. Suez komt dan uw spullen op de afgesproken dag voor de deur ophalen. Als u geen internet heeft kunt u bellen met Suez via telefoonnummer: 0800 366 69 99 (let op: door ziekte van medewerkers van Suez is de wachttijd nu langer).

Tijdelijk inzamelroute oud papier
Er is tijdelijk een aangepaste route voor inzameling oud papier en karton met minicontainers aan huis. Let op: zet uw minicontainer op de ophaaldag ‘s morgens voor 7.30 uur aan straat. Kijk voor de route op de afvalkalender, www.arnhem.nl/afval of in de Arnhemse Koerier. Voor de binnenstad geldt de normale ophaalroute op woensdagavond.

Wat kunt u doen?

Help mee het restafval te beperken door het goed te scheiden
Inzameling van GFT (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) en PBD (plastic verpakkingen, blik en drinkpakken) gaat gewoon door. Glas en textiel kunt u in de speciale containers gooien. Ook deze blijven we legen.

Gooi afval in de ondergrondse container en zet niets ernaast
Is een container vol? Wacht dan tot die geleegd is of gooi het afval in een andere container bij u in de wijk. De ambitie van Arnhem om de hoeveelheid restafval te halveren blijft staan. Daarom gaan we door met het verkleinen van de inwerp-opening naar 30 liter. U betaalt nog niet per restafvalzak. Dat verandert per 1 juli 2020. U ontvangt daar binnenkort vanzelfsprekend nog meer informatie over. Gebruik uw afvalpas om de container te openen en zet geen vuilniszak of grofvuil naast de container. De vuilnismannen kunnen dan hun werk niet goed doen.

Dit inhoud van dit bericht is aangeboden door de gemeente Arnhem en Suez.

Afvalinzameling

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*