Home / Nieuws / AutoMaatje groot succes! Word jij ook een AutoMaatje?

AutoMaatje groot succes! Word jij ook een AutoMaatje?

Sinds ongeveer een jaar is er een geweldig initiatief in samenwerking met de ANWB in Arnhem. Het heet AutoMaatje en het stelt oudere inwoners van Arnhem in staat om toch mobiel actief te blijven. Een groot en vooral dankbaar succes.  Dat blijkt ook uit de cijfers want steeds meer ouderen van Arnhem weten AutoMaatje te vinden. Inmiddels zijn er al ruim 850 ritten geboekt. Hiervoor zijn uiteraard vrijwilligers nodig!

Wat biedt AutoMaatje nu precies?

Er even uit voor een boodschap of bezoek is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vanaf september 2018 vervoeren vrijwilligers minder mobiele ‘buren’ in Arnhem met hun eigen auto. Door AutoMaatje kunnen mensen langer mobiel en actief blijven. Dit kan zijn naar de kapper of de huisarts, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin. AutoMaatje brengt je overal naar toe, dus niet alleen het ziekenhuis of een therapeut. Je kunt AutoMaatje ook gewoon voor leuke dingen inschakelen zoals een bezoekje of een boodschap doen.

Doe mee met dit geweldige initiatief!

Word jij ook AutoMaatje? We zijn op zoek naar nog meer vrijwilligers. Lijkt het je ook leuk om jouw eigen ‘buren’ te vervoeren? Neem dan contact op met Marjon van Baars via automaatje@swoa.nl . Je krijgt een onkostenvergoeding van € 0,30 per kilometer.

Meer informatie over AutoMaatje en de activiteiten vanuit SWOA? Kijk dan op: https://swoa.nl/chauffeur-automaatje/

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*