Home / Gemeente Arnhem / Bio Bottoms – groen om grijs

Bio Bottoms – groen om grijs

Donderdagmiddag 16 juni werden in in Malburgen op het Gelderseplein in Immerloo de eerste Bio Bottoms geplaatst. Bio Bottoms zijn lage plantenbakken die in een U-vorm om ondergrondse containers zijn geplaatst. In de plantenbakken zitten sedumplantjes die laag en het hele jaar groen blijven. De bedoeling hiermee is om het grijs rondom de containers te vergroenen en hiermee ook een stukje bewustwording te kweken bij omwonenden als het gaat om afval plaatsen naast de containers. 

Bio Bottoms

De net geplaatste Bio Bottoms op het Gelderseplein in wijkdeel Immerloo.

Pilot project

De eerste Bio Bottoms met sedumplantjes staan rondom de containers op het Gelderseplein. Het gaat om een pilot project. Mocht het effect hebben op de hoeveelheid afval dat naast de ondergrondse containers wordt gegooid dan zullen ze mogelijk op meerdere plekken in Malburgen geplaatst worden. In de wijk Presikhaaf loopt een vergelijkbaar project met lage heggen rondom de containers.

Bestaand concept

De Bio Bottom is een bestaand concept dat door het bedrijf ANDC is bedacht en al zo’n twee jaar in diverse steden in Nederland wordt uitgevoerd. ANDC zet innoverend ontwerp (en groen) in om gedragsverandering en bewustzijn te bewerkstelligen.

Bio Bottoms

Naast de Bio Bottoms ook nog zogenaamde 3D street painitngs om het extra duidelijk te maken welke bak waar voor dient.

Groen is beter dan grijs

Of het bewoners in Immerloo meer bewustzijn bijbrengt met betrekking tot het dumpen van afval rondom ondergrondse containers is nog even afwachten. Bij het feestelijk moment van de afronding van het plaatsen van de Bio Bottoms waren aanwezigen vanuit gemeente, KinderWijkTeam, Vivare, Volkshuisvesting en de aanwezige bewoners het unaniem erover eens dat het in ieder geval een verbetering is, groen is beter dan grijs.

Bio Bottom

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*