Home / Gezondheid / Blauwe Tomaat – hoe lelijker hoe lekkerder

Blauwe Tomaat – hoe lelijker hoe lekkerder

Arnhem (vooral ook in Malburgen) kent veel mooie en goede ondersteunende initiatieven. Een van deze initiatieven is de Blauwe Tomaat. Een initiatief waarbij niet mooi uitziende groente en fruit aan de man wordt gebracht. Nou is dit op zichzelf niet nieuw, maar wel dat dit mobiel gebeurd. Initatiefneemster Loes van der Meulen gaat namelijk samen met vrijwilligers en met groente en fruit de wijken rond in een voormalige SRV-wagen en ze doen zo ook wekelijks elke dinsdag Malburgen aan.

Blauwe Tomaat

De Blauwe Tomaat op de dinsdagochtend in Het Duifje

Hoe lelijker hoe lekkerder

Fruit en groente wat door de Blauwe Tomaat wordt verkocht is net zo vers als in de supermarkt, alleen het ziet er niet altijd zo mooi uit. Het motto is dan ook; “hoe lelijker hoe lekkerder”
Denk aan een kromme komkommer of aan ‘misvormde’ appels. Zonde om weg te gooien  vond Loes. Overigens wordt er niet alleen groente en fruit verkocht maar ook verse eieren, brood van een warme bakker uit Arnhem en enkele lang houdbare producten. Naar gelang het seizoen verschilt het assortiment.

Naast dat de Blauwe Tomaat hiermee voedselverspilling tegengaat is het groente en fruit ook nog eens stukken goedkoper. De Blauwe Tomaat staat dan ook wekelijks in die wijken waar veel inwoners van Arnhem op of onder de armoedegrens leven. Overigens iedereen is natuurlijk welkom bij de Blauwe Tomaat, zeker niet alleen bedoeld voor diegene met een laag inkomen.

Mobiele ontmoetingsplek

Naast de verkoop van voedsel dient de voormalige  SRV-wagen ook als een mobiele ontmoetingsplek voor een kopje gratis koffie of thee en een praatje.

Blauwe Tomaat in Malburgen

  • Het Duifje, achter de bushalte: 10:30 – 13:00 uur
  • Immerloo, Gelderseplein: 13:15 – 14:15 uur
  • Immerloo, Brandenburgseplein: 14:30 – 16:00 uur

Meer informatie

Voor meer informatie en het laatste nieuws zie de facebook pagina van de Blauwe Tomaat:  https://www.facebook.com/deblauwetomaat
In een aanstaande wijkkrant Malburgen.nl een interview met de initiatiefneemster van de Blauwe Tomaat.

2 reacties

  1. heb je gelrepas nodig?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*