Home / Gemeente Arnhem / Bouwen in Eimersweide: tunnel blijft open

Bouwen in Eimersweide: tunnel blijft open

tunnel Eimersweide

De tunnel die Malburgen verbindt met Vreedenburg in Eimersweide en onderdeel uitmaakt van een veelgebruikte fietsroute.

Dankzij inzet van wijkbewoners onder andere uit de overleggroep- en Wijkbeheergroep Oost-Zuid blijft de tunnel tussen Malburgen en Vreedenburg tijdens de anderhalf jaar durende bouwperiode in Eimersweide open voor zowel voetgangers als fietsers. Deze toezegging gaf een afgevaardigde van de aannemer tijdens de goed bezochte informatie bijeenkomst op 9 maart in Akker 71.

Bewoners hebben zich de afgelopen weken ingezet om de tunnelverbinding open te houden tijdens de gehele bouwperiode, niet alleen voor voetgangers maar ook fietsers.

Veel belangstelling van bewoners uit vooral Eimersweide voor de bouwplannen in Eimersweide die er de komende anderhalf jaar gaan plaatsvinden.

Komende anderhalf jaar bouwen in Eimersweide

De komende anderhalf jaar vinden er woningbouwbouwwerkzaamheden plaats in Eimersweide, het meest zuidoostelijke puntje van de wijk Malburgen. Naast bouw(verkeers)overlast in de Eimersweide buurt zou het ook betekenen dat de inter-regionale fietsroute die onder andere via de verbindingstunnel (onder de N325) tussen Malburgen en Vreedenburg loopt zou worden afgesloten.

Grote impact

Afsluiting zou een zeer grote impact hebben op fietsverkeer. De fietsroute wordt dagelijks door vele honderden fietsers uit Arnhem en regio gebruikt, waaronder veel scholieren. Afsluiten zou betekenen dat fietsers of via deelwijk Het Duifje, of via de wijken Vreedenburg/Kronenburg om zouden moeten fietsen, wat minimaal enkele kilometers extra fietsen zou betekenen.

Geen afsluiting wel aanpassingen

De toegang naar de tunnel toe aan de Malburgen-zijde zal tijdens de bouwperiode wel worden aangepast, voor fietsers zal dit weinig impact hebben.

Vanaf week 11

De bouwwerkzaamheden in Eimersweide beginnen vanaf week 11, rond 13 maart. mocht u ondanks inzet en toezeggingen toch grote overlast (als fietser) ervaren van de werkzaamheden, dan verneemt de wijkmedia dit graag. U kan dan een reactie sturen naar redactie@malburger.nl

 

 

 

Een reacti

  1. Ik zie vandaag dat er door de afsluiting van de Orionsingel, oostelijk van Eimersweide, het volledige (brom)fietsverkeer wat door het tunneltje wil, tussen Eimersweide en Vredenburg, allemaal over de voetpaden van Eimersweide rijdt. Je kunt niet met goed fatsoen meer lopen zonder aangereden te worden door een fietser/ bromfietser die over het voetpad scheurt. Dit geldt mn bij aanvang/ einde school- en werktijden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*