Home / Bruishuis / Burendag 2017 vol activiteiten in Malburgen

Burendag 2017 vol activiteiten in Malburgen

Een zeer succesvolle Burendag 2017, dan kunnen diverse organisaties in Malburgen na zaterdag  23 September in ieder geval zeggen. Van Het Duifje, tot in Malburgen West werden tal van activiteiten georganiseerd, van onder andere een bruisende rommelmarkt, tot een opruimdag en van de inrichting van een gemeenschappelijke tuin in West tot aan een straat-barbecue in Oost. Het heerlijke weer hielp mee voor extra drukte en goede sfeer.

Opruimen in Het Duifje

Het is al een traditie; Wijkbeheergroep Het Duifje organiseert 2-jaarlijks een opruimdag – ‘Houd het Duifje Schoon.’ Eentje in het voorjaar en eentje tijdens Burendag in September. Tijdens deze dag (ochtend) gaan bewoners met elkaar en voorzien van beschikbaar gesteld opruimmateriaal door de gemeente Arnhem zwerfvuil te lijf. In ploegjes wordt dan door dit gehele wijkdeel zwerfvuil opgeruimd. Afgesloten wordt er met een heerlijke lunch en bloemetjes voor de deelnemers. Deze Burendag met weer meer nieuwe deelnemers (32) maar een lagere afvalopbrengst van 27 afvalzakken, en dat is een goed teken!

Houd het Duifje Schoon

Enkele deelnemers van ‘Houd het Duifje Schoon’ tijdens Burendag 2017

(Rommel)markten

Op diverse plaatsen werden in Malburgen (rommel)markten georganiseerd. De best bezochte was op het Bruishuisterrein, waar tientallen stands over de middag verspreid honderden mensen wisten te trekken. Ook bij de Kruiskerk was er een markt georganiseerd.

Groene Burendag

Rondom de graslaan in Malburgen Oost-Noord konden bewoners uit Malburgen meedoen met het Sociaal Tuinieren Project. In Malburgen West werd de traditie voortgezet om met een groep bewoners het Groene Rivier project op deze dag succesvol uit te breiden en te onderhouden.

Burendag 2017

Zeepbellen maken tijdens Burendag 2017 an de Akkerwindestraat in Malburgen

Burendag bij het Timmerhuis

De meest in het oog springende activiteiten waren wel bij het Timmerhuis aan de Akkerwindestraat. Hier was vanaf 14:00 uur een compleet “groen” programma neergezet voor jong en oud. Zo konden kinderen onder andere knutselen (timmeren) maar ook van plastic afval weer nieuwe gegoten voorwerpen maken. 3D printen, super zeepbellen maken en allerlei leerzame proefjes doen. Afgesloten werd er met een heerlijke straat-barbecue.

Timmerhuis

Timmeren bij het Timmerhuis

Presentatie ‘Groetjes uit Malburgen’

De activiteiten bij Het Timmerhuis begonnen met de feestelijke presentatie van een voor-publicatie van het boek ‘Groetjes uit Malburgen – 35 verhalen uit kleurrijk Malburgen.’ In dit boek komen 35 bewoners (jong en oud) uit Malburgen aan het woord en vertellen over hun (jeugd)tijd in Malburgen. Het boek zal medio October gereed zijn. De wijkmedia zal er de komende weken nog verschillende malen aandacht aan besteden.

Burendag 2017

Initiatiefneemster Hennie Gerritsen met het voor publicatie exemplaar van Groetjes uit malburgen

 

Burendag 2017

Proefjes doen tijdens Burendag 2017

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*