Home / Cultuur / Burgemeester Marcouch opende zingend Kidzfestival 2019 in MFC de Spil

Burgemeester Marcouch opende zingend Kidzfestival 2019 in MFC de Spil

Burgemeester Ahmed Marcouch trapte (zong) op vrijdag 24 mei het negende Kidzfestival af in MFC de Spil. Het Kidzfestival is een jaarlijkse muzikale workshop happening mogelijk gemaakt door Rotary Club Arnhem Oost en het Jeugdcultuurfonds. Het festival is voor kinderen uit Groep 7 en werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd in Arnhem Zuid. Elk jaar vindt het Kidzfestival op een andere school of MFC in of Noord-, of Zuid-Arnhem plaats.

Ahmed Marcouch

Burgemeester Ahmed Marcouch opende Kidzfestival 2019 zingend

Toepasselijke opening door burgemeester Ahmed Marcouch

Wat is er beter dan een muzikaal (en dans) festival te openen door te zingen? Zeker als dit ook nog eens door de burgemeester van Arnhem gebeurd! Samen met een aantal kinderen van de vier deelnemende scholen zong burgemeester Ahmed Marcouch het Kidzfestival  2019 onder luid gejuich en applaus open.

Dansen, drummen, gitaarspelen rappen en beats creëren onder leiding van professionals

Het Kidzfestival is een geweldige manier om kinderen uit Groep 7 kennis te laten maken met muziek en dans. Zo konden kinderen tijdens de verschillende workshops kennis maken met drummen, streetdance, gitaarspelen, rappen of als DJ de nieuwste beats leren te creëren op mengtafels. Alle workshops werden gegeven door enthousiaste professionals op verschillende locaties in het MFC en kinderen konden zelf aangeven waar ze aan wilden deelnemen.   

Kidzfestival 2019

Workshop DJ

 

Streetdance

Kidzfestival

Workshop gitaar spelen

 

Kidzfestival 2019

Drummen

Kidzfestival 2019

Rappen en rapteksten schrijven

Geweldig initiatief om Arnhemse kinderen met muziek en dans in aanraking te laten komen

Organisatoren en ondersteuners van het festival zijn het allemaal eens; het Kidzfestival is iedere editie weer een geweldige manier om kinderen op een laagdrempelige, enthousiaste en actieve manier met muziek en dans in aanraking te laten komen. Het festival wordt sinds 2010 jaarlijks georganiseerd vanuit de Rotary Club Arnhem Oost, met ondersteuning vanuit het Jeugdcultuurfonds en diverse ondersteunende organisaties op locatie zoals deze keer Rijnstad.

Meer foto’s van Kidzfestival 2019 zijn achter deze link te vinden

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*