De gemeente Arnhem organiseert haar tweede Burgerberaad om advies te krijgen over hoe de gemeente Arnhemmers kan ondersteunen om hun huizen schoner en duurzamer te verwarmen. Dit Burgerberaad, bestaande uit 150 inwoners die een zo goed mogelijke afspiegeling van de stad vormen, zal via bijeenkomsten en discussies adviezen formuleren. Het doel van dit burgerberaad is om inzicht te krijgen in hoe Arnhemmers de overstap naar duurzame warmtebronnen willen maken en hoe de gemeente hen hier het beste bij kan ondersteunen.
“Het gebruik van gas is niet lang meer houdbaar
Cathelijne Bouwkamp, wethouder: “Het gebruik van gas is niet lang meer houdbaar. De prijzen van gas zijn instabiel en het gebruik versnelt de opwarming van de aarde. Om van gas naar andere bronnen te gaan in onze stad moeten we daarom zo goed mogelijk weten wat Arnhemmers nodig hebben om die overstap te maken en hoe we daarbij kunnen ondersteunen. Ik ben enthousiast dat we met het burgerberaad kunnen nadenken over hoe we dit als Arnhem zo goed mogelijk kunnen doen.”
Een belangrijk onderdeel om te komen tot een betere stad is de overstap naar duurzame energiebronnen en het verminderen van de CO₂-uitstoot. Op dit moment wordt de meeste warmte in Arnhem opgewekt met aardgas. De gemeente wil, samen met inwoners, de overstap maken naar duurzame warmtebronnen.
Burgerberaad
Het Burgerberaad is een instrument om meer te weten over welke ideeën en meningen er leven in de samenleving over maatschappelijke kwesties. Daardoor is betere besluitvorming mogelijk. Het is daarnaast een goede manier om nieuwe, creatieve oplossingen te verzamelen. Bovendien zorgt het burgerberaad ervoor dat Arnhemmers meer invloed hebben op de politiek. Dat zorgt voor een sterkere democratie en een betere stad.
De adviezen van het Burgerberaad zijn zwaarwegend
De ideeën, zorgen en ervaringen van inwoners vormen de basis voor de adviezen die het Burgerberaad zal formuleren. De adviezen van het Burgerberaad zijn zwaarwegend in de besluitvorming door de raad rondom duurzame warmte. De 150 Arnhemmers die meedoen aan het burgerberaad zijn een representatieve afspiegeling van de stad. Ze worden ondersteund door onafhankelijke experts en belanghebbenden. Dit alles om de stap van gas naar andere bronnen, zo goed mogelijk laten te gaan in Arnhem.
De inhoud van dit bericht is in zijn geheel overgenomen van de gemeente Arnhem
Top! Eindelijk democratie voor grote onderwerpen die de burger belangrijk vinden! Doe ik graag aan mee! Waar kan ik me aanmelden om uitgeloot te worden?
Je kunt je helemaal niet inschrijven hiervoor of worden uitgeloot. Het wordt een selecte club met allemaal de zelfde meningen. Een excuus om straks aan te kunnen geven dat ze ook hebben geluisterd naar de bevolking dit of dat moet het worden. Trap er niet in!
Dit soort vormen van nep democratie kunnen we missen als kiespijn!
Ik heb hier al eerder gereageerd n.a.v. discussie over het warmtenet, Ook in jullie eerdere artikelen stonden halve waarheden over gasloos.
Mevrouw Bouwkamp heeft hier pertinent ongelijk! Gas is zeker lang houdbaar! De prijs van gas DOOR DE HOGE BELASTINGEN is niet lang meer houdbaar. Daar hebben energiemaatschappijen en deskundigen al meerdere malen voor gewaarschuwd. We hebben de hoogste belasting op gas voor particulieren van alle EU landen! Maar dat verteld mevrouw Bouwkamp natuurlijk niet.
Mevrouw Bouwkamp wil maar een ding en dat het warmtenet er door drammen. En daar gebruikt of beter misbruikt ze de Arnhemse burger voor en inderdaad middels nep democratie.
Beste Volt,
Het is niet ons artikel. We hebben dit artikel aangeleverd gekregen vanuit de gemeente Arnhem.
-Redactie-
Geen warmte net voor ons! Absoluut niet! we zijn heel zuinig met het gasverbruik dat we nu gewoon zelf kunnen regelen! Wij willen geen hogere kosten voor het gasgebruik, Iets wat ons boven het hoofd hangt indien er een Warmtenet komt? denk eens aan de mensen die hier wonen!