Home / Gemeente Arnhem / Coronacrisis – nieuwe maatregelen sinds 23 maart 2020

Coronacrisis – nieuwe maatregelen sinds 23 maart 2020

In Nederland zijn door het onvoldoende opvolgen van grotendeels vrijblijvende maatregelen sinds 23 maart 2020 nieuwe striktere maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voor het hele land, maar per gemeente kunnen er nog extra maatregelen worden toegevoegd. De maatregelen gelden minimaal tot 1 juni 2020 en moeten worden nageleefd totdat anders door de overheid wordt besloten. Op het niet naleven van de maatregelen kunnen hoge boetes staan.

Nieuwe maatregelen sinds 23 maart 2020

 

 • Houd minimaal 1.5 meter afstand.
 • Alle vormen van publieke bijeenkomsten of (sport)activiteiten zijn tot 1 juni niet toegestaan, ongeacht het aantal personen.
 • Niet meer dan met 2 personen samenkomen buitenshuis
 • Nodig niet meer dan drie niet-directe familieleden thuis uit.
 • Supermarkten hanteren strengere maatregelen, deze staan aangegeven bij de ingang van elke supermarkt.
 • Beperk het bezoek aan de supermarkt zoveel mogelijk en met zo min mogelijk personen. Supermarkten gaan een deurbeleid toepassen om de veiligheid voor klanten en personeel zoveel mogelijk te garanderen.
 • Als een gezinslid besmet of ziek is, blijven de andere gezinsleden thuis.
 • Kappers, nagelstudio’s, massagesalons, fysiotherapeuten en andere contactberoepen zijn tot zeker 6 april afspraken geannuleerd of gesloten. Tandartsen draaien alleen noodzakelijke diensten.

Help ouderen en diegene met een zwakke gezondheid

Voor iedereen is dit al een lastige tijd om door te komen, maar voor ouderen en diegene met een zwakke gezondheid is het een zware tijd. Ze kunnen bijvoorbeeld niet naar buiten, krijgen geen of nauwelijks bezoek en lopen extra gezondheidsrisico’s. Help daarom buren en of buurtgenoten die hulp nodig hebben door bijvoorbeeld boodschappen voor ze te doen of neem regelmatig contact met ze op om te vragen hoe het gaat.

voorelkaarinarnhem.nl

Voor diegene die graag hulp wil bieden aan een buurtgenoot, of graag hulp ontvangt van een buurtgenoot tijdens deze coronacrisis is er Voorelkaarinarnhem.nl. Voorelkaarinarnhem,nl is een initiatief van drie organisaties in Arnhem en de gemeente.

Via een centraal email adres en telefoonnummer kunnen bewoners terecht voor diverse soorten hulp en ondersteuning. Van boodschappenservice tot een luisterend oor. De hulplijn is te bereiken op: 026-3127702 tussen 10:00 en 16:00 uur, alle info op www.voorelkaarinarnhem.nl

Meer informatie over uitbraak coronavirus vanuit gemeente Arnhem

Houd de informatie over de corona crisis landelijk, maar ook plaatselijk in de gaten. Het kan zijn dat bepaalde restricties en of maatregelen per gemeente gaan verschillen. De informatie vanuit de gemeente Arhem staat hier.

 

3 reacties

 1. Door de asos die dachten een lekker weekend te hebben met zn allen gezellig bij elkaar zitten we nu tot 6 juni vooral alleen thuis! Bedankt lieve mensen! 🙁

 2. Supermarkten mag alleen nog maar 1 persoon naar binnen niet meer met z’n 2’en.

 3. speeltuintjes vol spelende kinderen en de moeders op een kluitje……….. goh wat word er veel uitgedaan op de adviezen

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*