Home / Cultuur / D66 – “Olympus-terrein Arnhem Zuid verdient beter dan een megabioscoop”

D66 – “Olympus-terrein Arnhem Zuid verdient beter dan een megabioscoop”

Ontwikkeling van het Olympus-terrein in Malburgen – Arnhem-Zuid verdient beter. Volgens D66 raadslid Maarten Verhoek moet invulling een toegevoegde waarde hebben voor de omliggende wijken en de stad als geheel. Dat gaf D66 raadslid Maarten Venhoek in de raadsvergadering op maandag 20 november. “Het plan voor Euroscoop mist die toegevoegde waarde, en biedt niets nieuws.”

De komst van een grootschalige bioscoop op het Olympus terrein heeft invloed op de binnenstad. Alle rapporten bevestigen dat. Terwijl de positieve bijdrage aan de omliggende wijken op zijn best onzeker is. Daarom kan D66 niet instemmen met de komst van Euroscoop.

Betere invulling mogelijk

“Voor het Olympus terrein zijn betere invullingen mogelijk”, verklaart Venhoek. D66 wil een plan dat een aanvulling vormt in plaats van meer van hetzelfde biedt. “In de randvoorwaarden ‘leisurepark Olympus’ uit 2012 zijn daarvoor goede kaders meegegeven”, benadrukt het raadslid. “Wij vragen ons af of er serieus gezocht is naar een goede invulling binnen die kaders. Het is hoog tijd dat het college eens actief aan de slag gaat met dit gebied.”

2 reacties

  1. Meer hetzelfde??? Ja in Noord! We hebben H-E-L-E-M-A-A-L niets in Zuid. Dit was een kans geweest dat er eindelijk iets kwam wat mensen in Zuid willen, niet wat de politiek wil! Er is al heel veel op sportgebied in Zuid, maar niets op cultuur of horeca gebied.

    • Dick uit Vredenburg

      Er is dan misschien geen bioscoop in Arnhem-Zuid maar waarom zou je daar nu een bioscoop willen? Op 3 km afstand heb je er 3 en dan komt er nog een filmhuis bij ook. Ik ben het met Maarten Verhoek eens, waarom daar nog een? Veel beter als daar iets komt wat beter past in het gebied. Dat hoeft toch niet alleen sport te zijn.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*