Home / Gemeente Arnhem / De Spil nog ‘groener’ met zonnepanelen

De Spil nog ‘groener’ met zonnepanelen

MFC De Spil kon al worden gezien als een groen gebouw door de isolatie, de groene omgeving waar het in ligt en het project de Groene Rivier. Maar nu is het MFC nog een stukje groener geworden met de installatie van zonnepanelen op het dak.

Startschot
Wethouder Gerrie Elfrink gaf donderdag 21 januari het startschot van deze grote verduurzaming die ook op meer scholen in en buiten Malburgen zal plaatsvinden, waaronder MFC De Malburcht.

Op het dak van multifunctioneel centrum (MFC) De Spil schroefde de wethouder een van de bijna 350 zonnepanelen vast die de Spil krijgt. Arnhem breed gaat het op scholen om ongeveer 1500 schermen die worden geplaatst. Elfrink: “De ambitie van de gemeente Arnhem is dat in 2020 op de Arnhemse daken 125.000 zonnepanelen liggen. Daar leveren we vandaag een mooie bijdrage aan. Verder hopen we hiermee natuurlijk andere organisaties én inwoners van Arnhem te inspireren.”

Van TL naar LED
De verduurzaming van MFC de Spil blijft niet alleen bij de installatie van zonnepanelen. Ook de verlichting in het gebouw zal  ‘groener’ worden. Zo zal al de TL verlichting worden vervangen door LED verlichting.

Een reacti

  1. Goed initiatief. Hopelijk volgen er nog veel meer zonnepanelen. Zelf zijn we erg tevreden met onze eigen panelen. Qua energie zijn we energieneutraal!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*