Home / Malburgen / De Vraag: Doet u uw boodschappen in Malburgen?

De Vraag: Doet u uw boodschappen in Malburgen?

De vraag is een twee maandelijks online onderzoek(je) over een onderwerp wat inwoners van Malburgen beweegt – kort, bondig, veilig en vertrouwd en de ingevulde (persoonlijke) gegevens worden op geen enkele wijze gedeeld met commerciële organisaties en alleen gebruikt om de mening van de Malburger voor de Malburger te peilen. Deze keer gaat De Vraag: over of u uw boodschappen haalt in Malburgen of buiten de wijk? Klik hier om gelijk naar het onderzoekje te gaan

Winkelaanbod in Malburgen

Malburgen telt relatief gezien weinig winkels. Zeker als je dit afzet naar de grootte van de wijk en het aantal inwoners. Om een vergelijking te maken, de wijk Malburgen heeft meer inwoners dan Huissen of Velp, toch is het winkelaanbod stukken lager.
Deels is dit logisch omdat een groot deel van Malburgen vlakbij winkelcentrum Kronenburg ligt en is ook de afstand naar het centrum van Arnhem voor veel Malburgers letterlijk te overbruggen.
Het Wijkbeheer Malburgen (de bewonersgroepen ) hoort echter ook regelmatig andere geluiden waarom Malburgers bewust kiezen om hun (dagelijkse) boodschappen juist niet in Malburgen te doen.

Boodschappen doen in Malburgen

Redenen die leden vanuit het Wijkbeheer Malburgen aangeven om geen boodschappen te doen in winkelcentrum Drieslag is de terugloop in winkelaanbod en de verloedering van het winkelcentrum

Waarom doet u uw boodschappen wel of niet in Malburgen?

De wijkmedia wil graag weten wat u vindt van het winkelaanbod in uw wijk en of u uw boodschappen wel of niet in Malburgen doet en wat hier de reden van is. De resultaten zullen in de september editie van de wijkkrant Malburgen.nl en hier op de wijkwebsite worden gepubliceerd. Klik hier om naar het korte onderzoekje te gaan.

9 reacties

 1. Kijk nou toch eens wat een trieste bedoeling Drieslag is en dan nog verbaast zijn dat winkels dichtgaan of ermee stoppen? Ik ga met mijn schoonmoeder eenmaal per week naar Kronenburg. Daar is de keuze nog goed en je kan parkeren en altijd droog!

  Alleen als ik iets vergeten ben hol ik even de albert heijn in of de coop

 2. In de ruim dertig jaar dat wij in Malburgen wonen kwamen we tot een jaar of vijf altijd op het winkelcentrum Drieslag. We kochten er onze groenten en fruit en vis maar je kon er zo’n twintig jaar geleden ook nog terecht voor een blik verf of een stuk gereedschap. Het winkelcentrum ziet er nu vies uit en wij voelen ons er echt niet veilig.

  Drieslag is geen winkelcentrum meer. Niet alleen omdat er amper nog normale winkels zijn maar kijk eens hoe vreselijk de woningen boven de winkelpanden eruit zien. Mijn vrouw en ik gaan nu met de bus vanaf de Huissensestraat naar Kronenburg. Dat is veilig, schoon en droog winkelen en met goede keuze.

  Ik wens u succes met het onderzoek
  Met vriendelijke groet,

  Dick Hendriks

 3. Beste mensen vergeet even niet dat tijden aan het veranderen zijn. Dit beeld zoals hierboven van een leeg vervallen buurtcentrumpje zie je overal in Nederland hoor. Drieslag is voor de rest prima, gratis parkeren, altijd plek, 3 supermarkten en lekker idchtbij!

 4. Fijn, die mooie Aldi en AH. Graag ook slager, drogist, slijter, koffiekafeetje. En inderdaad, de woningen erboven opfrissen. De gezelligheid terug!

 5. Waarom is mn eerdere reactie niet geplaatst?

  • Als u een bepaalde groep of organisatie ergens van beschuldigt in uw reactie zonder enige vorm van bewijs, dan plaatsen we die niet of verwijderen het -redactie-

 6. ik ga regelmatig winkelen op drieslag, allereerst de aldi, vervolgens de lekkere broodjes bij de turk, die eigenlijk koerd is, ook af en toe het postkantoor, ah indien nodig, dan liever kronenburg welk een uitgebreider aanbod heeft

 7. Nieuwenhuijzen

  Woont nu anderhalf jaar hier maar ben nog nergens zo een vies winkelcentrum tegen gekomen kom van Rijkerswoerd was her eerst ook niet geweldig moet je nu eens zien gooi alles plat en bouw een nieuw winkelcentrum met eventueel woningen er boven.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*