Home / Malburgen West / Doe mee met World Cleanup Day – Rhine Cleanup

Doe mee met World Cleanup Day – Rhine Cleanup

Op 15 september gaan we de Arnhemse strandjes opruimen. Geen overbodige luxe aan het einde van de zomer. En uw hulp is zeer welkom! De World Cleanup Day is een internationaal evenement met als doel om de wereld mooi, schoon en leefbaar te houden. Wereldwijd vinden die dag opruimacties plaats, zoals de Rhine Cleanup. De Rhine Cleanup is een samenwerking tussen diverse steden die aan Rijn liggen, waaronder Arnhem.

Strandjes langs de Rijn

Op 15 september kunt u meedoen met het schoonmaken van de Arnhemse strandjes langs de Rijn. Op die manier draagt u bij aan het verminderen van de 1 miljoen kilo afval die jaarlijks via de Rijn de zee in stroomt! De Arnhemse actie is een initiatief van de netwerkclub Junior Chamber International en de KinderWijkTeams en wordt ondersteund door de gemeente Arnhem.

Startpunt Informatiecentrum Meinerswijk

Het startpunt op 15 september is informatiecentrum Meinerswijk. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid en het is ook met de fiets goed bereikbaar. U gaat de Nelson Mandelabrug tegenover station Arnhem Centraal over, neemt de afslag halverwege de brug en rijdt naar de Rijn. Dan over de weg ‘Meinerswijk’ in de richting van Oosterbeek. Het ligt ongeveer tegenover Artez Hogeschool voor de Kunsten.

Programma

12:30 uur – ontvangst met koffie/thee/koek in informatiecentrum Meinerswijk
13:00 uur –  mini-symposium en uitleg over de actie
14:00 uur –  start schoonmaak-actie op de Arnhemse stranden langs de Rijn
16:30 uur –  foto-moment
16:30 uur –  gratis borrel in informatiecentrum Meinerswijk

Wilt u deelnemen? Inschrijven kan via https://jciarnhem.easysignup.com/2/

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*