Home / Groen & Milieu / Donderdag 22 november – informatieavond Stadsblokken-Meinerswijk

Donderdag 22 november – informatieavond Stadsblokken-Meinerswijk

Donderdag 22 november organiseert Milieudefensie Arnhem in Focus Filmtheater van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond over ons uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk. De toegang is gratis. Gastspreker is hoogleraar Pier Vellinga, internationale autoriteit op het gebied van klimaatverandering. Daarnaast hoor je meer over de ontwikkelingen rondom Stadsblokken-Meinerswijk en de juridische procedures. 

Projectontwikkelaar KWP wil woningen bouwen in Stadsblokken – Meinerswijk. De gemeente Arnhem werkt hieraan mee. Eerder werden aantallen genoemd van 250 tot 350 woningen, inmiddels wordt gesproken over 400 woningen. De geplande woningen bestaan deels uit villa’s (in de noordpunt van Meinerswijk) en flats tot acht verdiepingen hoog (in Stadsblokken, het gebied tussen de twee bruggen in).

Toekomstbestendige stad

Bouwen in het overstromingsgebied van de rivier is een slecht idee in tijden van klimaatverandering. De overstromingsrisico’s voor de (toekomstige) bewoners zijn ondanks wettelijke bepalingen, nog steeds niet duidelijk in kaart gebracht. Er is geen antwoord op de vraag of de gemeente straks aansprakelijk is voor schade door overstromingen of dat de toekomstige bewoners zelf zullen moeten betalen. Ook kan Arnhem haar onbebouwde uiterwaarden als verkoelende plek in een steeds warmer wordende stad slecht missen. Deze groene buffer is pure noodzaak om onze leefomgeving leefbaar te houden.

Natuur komt in de knel

Woningbouw ondermijnt de intrinsieke waarde van het gebied. Natuur midden in de stad is uniek. Zeker als dit onderdeel uitmaakt van een internationale ecologische structuur: het winterbed van de Rijn. De geplande woningbouw met bijhorende infrastructuur als wegen, parkeerplaatsen en lantaarnpalen, verstoort het gebied in grote mate. De vrije doorgang van de bever en andere dieren komt in de knel.

Stop woningbouw

Milieudefensie Arnhem en Kloppend Stadshart strijden samen met vele anderen voor een toekomstbestendig Stadsblokken-Meinerswijk. Voor een uiterwaardengebied zoals is vastgelegd in de gebiedsvisie van 2012. Een gebied zonder woningbouw, met ruimte voor de natuur en respect voor de rivier.

Meer informatie:

https://arnhem.milieudefensie.nl
https://www.stadsblokken-meinerswijk.org

Dit is een ingezonden mededeling van Milieudefensie Arnhem

2 reacties

  1. ik reageer anoniem

    komt er ook nieuws over de plannen van kwp? Er zijn ook mensen in malburgen die voor huizen en ontwikkeling zijn hoor vooral op de stadsblokken!

    • Beste,

      Zeker komt die er. We hebben KWP in het verleden benaderd als redactie voor informatie, en zijn ook aanwezig geweest bij informatie- en activiteitenbijeenkomsten georganiseerd vanuit KWP. Helaas is de communicatie vanuit en met KWP de laatste tijd nogal schaars (ook m.b.t. bewonersbelangengroepen.)

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*