Home / bijeenkomst / Donderdag 26 maart – Klimaatcafé NL2120 met Tim van Hattum

Donderdag 26 maart – Klimaatcafé NL2120 met Tim van Hattum

Nederland heeft een traditie in de strijd tegen het water- en natuurgeweld. Onze deltawerken zijn wereldberoemd en overal op de planeet werken Nederlandse expert aan het beschermen van kustgebieden. Maar beetje bij beetje beginnen onze steden en landschappen te kraken onder het veranderende klimaat. Kunnen we de strijd tegen de elementen de komende decennia volhouden of gaan we beter mét de kracht van de natuur werken?

Zeventien wetenschappers van de Wageningen University & Research hebben een toekomstbeeld geschetst waarin de kracht van de natuur Nederland in 2120 veilig en welvarend houdt. Deze visie werkt naar een maximale biodiversiteit waarbij natuurlijke en circulaire processen een belangrijke rol spelen om een weerwoord te bieden aan zeespiegelstijging, verzilting, verdroging, wateroverlast, hittestress en bodemdaling.

Tim van Hattum

Tijdens het Klimaatcafé op 26 maart komt Tim van Hattum, programmaleider Klimaat aan de WUR, de visie op Nederland in 2120 en de achterliggende principes toelichten. Daarna gaat hij in gesprek met Arnhemse experts en de zaal over; Wat betekent het stijgende zeewater in de kustgebieden voor de woningbouwopgaven op de hogere zandgronden? Hoe gaan we in de toekomst bouwen en hoe gaan natuur en stedelijke ontwikkeling hand in hand? Zijn we in Arnhem vanuit dit perspectief al op de goede weg?

Waar, wanneer en hoe laat

Datum: donderdag 26 maart 2020
Tijd:
20:00 – 21:30 uur, deuren open 19: 30 uur
Locatie:
Showroom Arnhem, Langstraat 20

Entree: gratis, aanmelden is niet nodig
Meer informatie: https://www.arnhemklimaatbestendig.nl

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*