Home / Huis voor de Wijk / Druk getimmer bij het Huis voor de Wijk

Druk getimmer bij het Huis voor de Wijk

De timmergeluiden die vandaag dinsdag 21 juli bij  het Huis voor de Wijk waren te horen kwamen van de eerste hutten bouwactiviteit deze vakantie. Zo’n 25 kinderen waren daar tijdens de ochtend en middag druk bezig met het in elkaar timmeren van hutten. De populaire activiteit die jaarlijks wordt georganiseerd door de organisatie Jeugdland krijgt deze zomervakantie nog een vervolg in Malburgen. Op maandag 10 augustus zijn alle kinderen weer welkom bij het Huis voor de Wijk om mee te bouwen aan de tweede huttenbouw ronde.

Jeugdland

Een ochtend en middag vol bouwplezier

Onder deskundige leiding (en met hulp) van vrijwilligers van Jeugdland en Huis van de Wijk bouwden de kinderen zo’n 12 hutten. Tijdens de middag werd de zelf meegebrachte lunch gegeten in het Huis voor de Wijk en konden de kinderen even iets anders doen. Daarna was het verder bouwen tot ongeveer 15:30 uur.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen meedoen met dit traditionele huttenbouwen. Voor alle materialen wordt gezorgd zoals bouwhout, gereedschap en spijkers. Pappa’s en mamma’s mogen daarnaast ook komen helpen als ze zin hebben.

Volgende keer meedoen, dat kan!

Minimum leeftijd voor deelname is 4 jaar, maximum leeftijd is 12 jaar. Er wordt gebouwd in groepen van 4 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar. De huttenbouwdagen starten om 10.00 uur (aanmelding) en het bouwen begint om 10.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Locatie Huis voor de Wijk, in wijkdeel Immerloo.

Belangrijk voor de ouders

Deelname voor kinderen uit Malburgen kost 1,- Euro. Kinderen die niet uit de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje komen is deelname 4,- Euro.
Tussen de middag wordt er geluncht, belangrijk dat kinderen zelf hun lunch meenemen.

Een reacti

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*