Home / Cultuur / Durs – Ernems nieuwe trots

Durs – Ernems nieuwe trots

De Malburgse wijkmedia komt niet snel over de brug als het gaat om promotie van te nuttigen producten maar op zaterdagmiddag 9 november maakten we graag een uitzondering. In het Posttheater aan de rand van Klarendal werd namelijk onder grote belangstelling Ernems eerste biermerk van Ernems enige stadsbrouwerij (althans na 1935)  officieel gepresenteerd – Durs.

Gebrouwen in Klarendal door Ernemmers voor Ernemmers

Niet alleen de presentatie van Durs was in Klarendal, daar wordt het ook gebrouwen. Boven restaurant Goed Proeven is het afgelopen jaar hard gewerkt om de nieuwe brouwerij te realiseren. In de brouwerij zelf is ook een brouwerij-cafe waar je het bier op gezette tijden ter plekke kan uitproberen.

Burgemeester Ahmed Marcouch sloeg het eerste vaatje Durs bier open tijdens de openingsceremonie in het Posttheater

6 soorten bier en 90.000 liter per jaar

Durs levert nu 6 soorten bier, waaronder diverse pilsners, een witbier en een triple. Met echte Ernemse namen als Dakhaas, Leip Hert en Geutpisser. Totaal kan de brouwerij zo’n 90.000 liter per jaar produceren in de brouwerij op de Klarendalseweg. Zowel tijdens het brouwproces als de logistiek en verkoop wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en recycling. Zo komen de ingrediënten voor het bier uit (de omgeving van) Arnhem en natuurlijk is het bier vrij van kunstmatige toevoegingen.

Als eerste te koop in het Watermuseum Arnhem

Tot nu toe zijn de bieren nog maar op een aantal plekken in Armhem te koop, waaronder in het Watermuseum. Initiatiefnemer  van Durs Maarten de Keijzer hoopt dat de bieren in en buiten Nederland en zelfs in Nijmegen een succes gaan worden. Aan de smaak zal het in ieder geval niet liggen. Mochten de Durs bieren in Malburgen verkrijgbaar zijn (en wij weten wel een aantal locaties waar ze prima tot hun recht komen) dan leest u dat hier.

Meer informatie over Durs

Meer informatie over brouwerij Durs is te vinden op de website: https://www.durs.nl/

Een glas Durs witbier van de tap

 

 

5 reacties

  1. Leuk en lekker hopelijk! Hebben ze ook alcoholvrij bier?

  2. Mooi dat Arnhem nu een echt biermerk heeft. De naam Durs kan ik nog mee leven maar waarom die kwajongensnamen voor de bieren zoals Dakhaas of Geutpisser, daar verlaag je je merk mee tot feestwinkels en grappige cadeauartikelen. Jammer!

  3. Heel veel succes met DURS.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*