Home / Kunst / Ecologische groenzone in de maak

Ecologische groenzone in de maak

foto ecologische groenzone

foto: John Robben

Wie dacht dat Malburgen al uitontwikkeld is heeft het mis. Er wordt nu en de komende jaren nog op een aantal plekken in de wijk volop gebouwd en gemaakt. Zo ook tussen de Zeegsingel en Koppelstraat, waar recent 3 nieuwe buurtjes zijn gebouwd – in totaal 66 nieuwe sociale huurwoningen in beheer van Vivare. Volgende week donderdag is hiervan de feestelijke oplevering.

Ecologische groenzone

Naast nieuwbouw wordt er aan de Zeegsingel ook druk gewerkt aan een ecologische groenzone. Een plan wat al lange tijd bestaat en waar nu het eerste stuk van wordt uitgevoerd. De bedoeling is dat er een ecologische zone loopt vanaf de Nijmeegseweg naar Eimersweide. Als onderdeel hiervan wordt nu het stuk aan de Zeegsingel opnieuw ingericht. Zo is de sloot die er ligt schoongemaakt en is de slootrand aangepast naar een meer natuurlijke afloop. De zone zelf zal worden beplant met wilde gras- en bloemensoorten aan de slootrand zal riet komen. Daarnaast zal er een half verhard pad doorheen kronkelen.

foto ecologische groenzone 2

Nieuwe speelaanleidingen

Het blijft niet alleen bij nieuw, of beter gezegd anders groen. Door 2 gespecialiseerde bedrijven worden en op dit moment allerlei nieuwe speellaanleidingen gecreëerd. Springen, klimmen, klauteren kan binnenkort volop aan de Zeegsingel. Het hout wat hiervoor wordt gebruikt komt grotendeels van de bomen die zijn gekapt voor de herinrichting in dit stuk van Malburgen. Meer foto’s van de klim, klauter en spring creaties kan je hier vinden.

foto ecologische groenzone 3

 

2 reacties

  1. Komt er ook een hekje langs het water?? Er zijn ook nog kids die niet kunnen zwemmen best gevaarlijk??

  2. Bewoner Zeegsingel

    Wat een gezeik vandaag in de Gelderlander Wij als bewoners vlakbij de Zeegsingel vinden het helemaal mooi worden dat gaan we donderdag ook vertellen tijdens de opening

    Aan Janssen hierbove waarom zou er een hek moeten komen die staan nergens bij de sloten!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*