Home / Gemeente Arnhem / Eerste afvalcamera’s worden in Malburgen geplaatst

Eerste afvalcamera’s worden in Malburgen geplaatst

De gemeente Arnhem begint aanstaande maandag met de plaatsing van de eerste afvalcamera’s in de wijk Malburgen, Immerloo en Het Duifje. De camera’s zijn een antwoord op het vele illegaal bijplaatsen/ naast zetten van grofvuil bij de ondergrondse restafval containers in de diverse wijkdelen van Malburgen.

Malburgen is pilotwijk

Het gaat nog om een test en Malburgen is uitgekozen als pilotwijk. De keuze voor Malburgen, Immerloo en Het Duifje  als eerste wijk is omdat er relatief veel grofvuil bij de ondergrondse containers wordt bij geplaatst in vergelijking met andere wijken van Arnhem. Bedoeling is dat de eerste 35 camera’s bij de zogenaamde ‘ondergrondse restafval container hotspots’ worden geplaatst. Dat zijn die locaties met ondergrondse containers in de wijk waar altijd veel afval naast staat. Als de camera’s een succes blijken te zijn in het detecteren en vastleggen van illegale bijplaatsing worden de afvalcamera’s ook in andere delen van Arnhem geplaatst daar waar het nodig is.

Hoe werkt het?

Bij een ondergrondse restafval container wordt een camera geplaatst die ook in het donker goede beelden kan maken. Zodra iemand zich in de nabijheid van een ondergrondse container bevindt worden er automatisch beelden gemaakt. Deze beelden worden razendsnel met de modernste AI beeldherkenningssoftware technieken geanalyseerd. Als uit deze analyse blijkt dat het gaat om een illegale bijplaatsing dan worden de beelden bewaard en kijken de controleurs van de gemeente aan de hand van de beelden of er maatregelen kunnen worden genomen. Een van de maatregelen kan zijn dat er door de gemeente een buurtonderzoek wordt gehouden waarbij aan omwonenden van de container wordt gevraagd of ze de persoon of personen op de beelden herkennen.

afvalcamera's

Privacy & Vragen

De gemeente Arnhem heeft toegezegd de privacy van haar inwoners te waarborgen en de beelden alleen te gebruiken om het illegaal bijplaatsen van afval bij de restafval containers tegen te gaan.
Mocht u vragen hebben over de inzet van afvalcamera’s dan kan u vanaf aanstaande maandag 1 april contact opnemen met de gemeente Arnhem via het bekende meldingsformulier

 

9 reacties

  1. Hennie uit de Groene weide

    Hahahaha! prima plan!!! 🙂 Gelijk in heel Arnhem! 🙂

  2. Ah maandag… 🙂 Maarrrr prima plan! Gewoon invoeren 🙂

  3. Eindelijk! !

  4. Ik snap het probleem maar waar houd het op, kamera die kijkt hoe laat ik thuis kom met de auto, of hoe laat ik Weg ga en met wie. Waar ik boodschappen doe met of zonder bonuskaart. Elke keer wordt er weer een klein beetje van je privé afgenomen

  5. 1 april? Jammer, vind het eigenlijk best wel een goed idee

  6. Ik lach me helemaal gek

  7. Dan moeten die ambtenaren wel in het weekend werken om de camera’s te plaatsen, anders wordt 1 april niet gehaald.

  8. Nou dan moeten er ook cameras geplaats worden bij ons op de melkweg in arnhem zuid daar ligt elke dag een zooi.!

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*