Home / Malburgen / Eerste microwoningen in Meinerswijk geplaatst

Eerste microwoningen in Meinerswijk geplaatst

Afgelopen dinsdag 11 december werden in minder dan een dag de eerste acht tijdelijke microwoningen in het groene cultuurgebied Meinerswijk geplaatst. Op woensdag 12 december konden op uitnodiging van initiatiefnemer Volkshuisvesting Arnhem betrokkenen en belangstellenden vanuit diverse organisaties voor het eerst een kijkje nemen. De redactie nam ook een kijkje en sprak onder andere Christel Krebber vanuit Volkshuisvesting over het project.

Microwoningen 4

2 geschakelde microwoningen van ongeveer 24 vierkante meter per woning

Microwoning…of tiny houses?

In de aanloop naar de plaatsing van deze eerste microwoningen werd het begrip ‘tiny houses’ regelmatig gebruikt ,maar dat zijn ze eigenlijk niet. Wat is nu het verschil tussen een microwoning en een tiny house? Het begrip tiny house wordt vooral geassocieerd met (uiterst) kleine (mobiele) unieke zelfbouw woningen waar tijdens de bouw zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van milieubewuste herbruikbare materialen, en na de bouw niet- of zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van bestaande nutsvoorzieningen.
De microwoningen in Meinerswijk zijn daar in tegen productie bouwwoningen – gebouwd in serie en ze gaan gebruik maken van bestaande nutsvoorzieningen. Klein, voorzien van moderne materialen en gemakken en energie zuinig zijn ze zeker wel.

Microwoningen 2

Binnen moeten de woningen nog worden afgewerkt.

Van 8 naar 16 woningen op een tijdelijke locatie

De bedoeling is dat de 8 geschakelde microwoningen op korte termijn naar 16 worden uitgebreid en tijdelijk in Meinerswijk blijven staan voor een periode van 2 jaar. Dan verhuizen ze mogelijk naar een andere locatie (met bewoners) in Arnhem.

Waar staan ze precies?

De 8 (16) woningen staan helemaal aan het einde van de Eldensedijk, nog achter de hallen waar onder andere Paintball World Arnhem in gevestigd is. De grond is in eigendom van projectontwikkelaar KonderWessel Projecten die er permanente woningbouw en recreatie wil realiseren.

Wie komen er wonen in de microwoningen?

De microwoningen zijn gericht op jonge alleenstaande woningzoekenden in de leeftijd tussen 23 en 30 jaar oud. Er is een grote vraag naar (tijdelijke) woningen onder oudere jongeren, die bijvoorbeeld de eerste periode na hun studie nog niet voldoende middelen hebben om zelfstandig een woning te kopen. Daarnaast is er ook nog eens een enorme krapte op de (sociale)huurwoningmarkt.

Christel Krebber vanuit Volkshuisvesting geeft aan; “de bedoeling is dat begin komend jaar 16 woningzoekenden hun intrek nemen. We zijn nog bezig met een selectieprocedure en hebben zo’n 50 belangstellenden die hier graag willen komen wonen.” Begin volgend jaar moeten de toekomstige bewoners hun intrek kunnen nemen.

“Tegenprestatie”
De huren zullen laag zijn en het is de bedoeling dat de bewoners een tegenprestatie gaan leveren in relatie tot het  Meinerswijk gebied. Hoe en in welke vorm precies is nog niet duidelijk. De toekomstige bewoners mogen hier ook zelf over meedenken geeft Christel aan.

Meer informatie
Op de facebookpagina van Volkshuisvesting staat meer informatie en foto’s van dit microwoning project in Meinerswijk.

Microwoning 3

De 8 nog te plaatsen microwoningen komen te liggen tegenover de geplaatste woningen, samen vormen ze een ovale kring.

Microwoningen 4

Ook rondom de woningen moet nog het een en ander worden gedaan

4 reacties

  1. 8…en uiteindelijk 16??? Waar hebben we het over? Bouw er maar 300 en desnoods hutje mutje op elkaar. Geen idee waar het is maar ik weet zeker dat het voor veel oudere jongeren (LOL) zoals ik weinig uitmaakt waar we kunnen wonen als we maar kunnen wonen!

  2. Heb ze zien staan en ze zien er prima uit! Midden in de natuur en toch in de stad wie wil dat nu niet als jonge woningzoekende?

    Kan er nog worden ingeschreven op de nog te bouwen 8 woningen? Met wie moet ik hier contact over opnemen?

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*