Home / Gemeente Arnhem / Eikenprocessierups? Geef het snel door aan de gemeente via de fixi app!

Eikenprocessierups? Geef het snel door aan de gemeente via de fixi app!

Het seizoen van de eikenprocessierups is weer begonnen en dat is te merken want de rups is al op veel plaatsen een plaag. De rups die vanaf eind april tot begin augustus op eikenbomen bevindt, kan door de zogenaamde brandharen zeer vervelende langdurige klachten opleveren bij mensen en dieren. De eikenprocessierups komt alleen voor op eikenbomen. Een eikenprocessierupsenplaag is op de bomen te herkennen aan cirkel- of streepvormige verzamelingen (nesten) van veel pluizig witharige rupsen op de eikenstammen of grotere takken van deze bomen.

Eikenprocessierups

Een waarschuwing voor de eikenprocessierups aan de achterzijde van de speeltuin bij wijkcentrum de Hobbit.

Eikenprocessierups? Geef het snel door via de fixi app!

Ziet u de eikenprocessierups in eikenbomen? Geef dit dan snel door aan de gemeente Arnhem. Deze rupsen kunnen al snel leiden tot gezondheidsklachten bij het verlies van hun brandharen, ook nog op grote afstand van de boom waar ze zich in bevinden. Belangrijk om de nesten met deze rupsen dus zo snel mogelijk te bestrijden. Meer informatie over de eikenprocessierups is hier te vinden.

Fixi app

Melding van de eikenprocessierups (of andere meldingen in de openbare ruimte voor de gemeente Arnhem) geeft u door via de fixi app. De fixi app is sinds 2019 de snelste manier om (ter plekke) meldingen (via een foto) door te geven aan de gemeente Arnhem. De app is zeer gebruiksvriendelijk en werkt op iosAndroid en via een browser op computers. Gebruikers van fixi kunnen zien of hun melding in behandeling is of al is afgehandeld, tevens kunnen ook andere meldingen van bewoners worden bekeken en de status hiervan.

19.000 meldingen in 2020

Sinds december 2019 werd er tot nu toe al zo’n 19.000 keer van fixi gebruik gemaakt in Arnhem aldus een manager van de gemeente Arnhem. Een mooi resultaat, fixi werkt goed en vooral snel en makkelijk. Bewoners in Malburgen die de fixi app regelmatig gebruiken zijn over het algemeen ook zeer tevreden over de app.

3 reacties

  1. Willem Hoekstra

    Ik neem aan dat de rupsen in opdracht van de gemeente zo snel mogelijk worden verwijderd? Als de eikenboom met rupsen in een privetuin staat worden deze dan ook door de gemeente verwijderd of moet de eigenaar van de tuin dit dan doen?

    MvG,

    Willem Hoekstra

  2. Zeegbos eikenprocessierups vlakbij ingang vanaf huissen

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*