Home / Malburgen / Ella Vogelaar

Ella Vogelaar

Wie al een tijdje meedraait in het Malburgse (bewoners- en wijkorganisaties) heeft haar absoluut gekend, Ella Vogelaar. Voormalig minister van Wijken, Wonen en Integratie. Tijdens en ook nog na haar korte ambtsperiode als minister (2007 en 2008) bezocht ze de wijk Malburgen verschillende malen. Op 7 oktober 2019 overleed Ella Vogelaar op 69 jarige leeftijd.

Ella Vogelaar

Ella Vogelaar sprak als minister tijdens bezoeken in 2007 en 2008 aan Malburgen vooral ook veel met jeugd. Hier voerde ze een discussie met jongeren bij het Cruyff Court op de Bakenhof.

Een sociaal en betrokken vernieuwer

In haar periode als minister introduceerde zij een voor Nederland vernieuwend plan om de aanhoudende problematiek in 40 wijken van Nederland aan te pakken. Door het toezeggen van veel extra investeringen voor deze ‘Vogelaarwijken,’ dan ook vooral om deze gericht in te zetten op het gebied van wonen, werken, leren en integreren hoopte ze de problematiek in deze 40 wijken zichtbaar te doen laten afnemen binnen 10 jaar.

Een van deze 40 wijken was de wijk Malburgen Immerloo en Het Duifje. Dat kreeg tijdens het eerste bezoek van Ella Vogelaar in juni 2007 ook gelijk van haar een nieuw stempel opgedrukt. Malburgen was niet meer een probleemwijk, maar een krachtwijk.

Betrokken en sociaal waren de woorden van bewoners die Ella Vogelaar hadden ontmoet tijdens haar ronde door de wijk in 2007. Ze nam de tijd, luisterde naar verhalen en sprak met bewoners in plaats van er tegen. Ook later in 2008 toen ze door een bewoonster werd uitgenodigd voor een buurtfeestje in Immerloo zegde ze gelijk toe te komen. Na haar periode als minister bezocht ze Malburgen nog verschillende keren, op persoonlijke uitnodiging, of gewoon om eens te kijken hoe het ging met haar krachtwijk Malburgen.

 

2 reacties

  1. ik reageer anoniem

    Lieve vrouw maar ze was totaal ongeschikt als minister.

  2. Heb haar persoonlijk meegemaakt in een andere ‘prachtwijk’ (die benaming gebruikte ze in Klarendal). Vind het zelf wat te kort door de bocht om te zeggen dat ze ongeschikt was als minister. Haar wijkaanpak was een complex verhaal met name de financiering hiervan. Als je kijkt naar de politieke problemen die dat gaf vooral ook binnen haar eigen partij. Dat leidde uiteindelijk tot haar vroege aftreden.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*