Home / Cultuur / Foto Terugblik – Bezoek Eberhard van der Laan aan Malburgen

Foto Terugblik – Bezoek Eberhard van der Laan aan Malburgen

Een nieuw item op de website van Malburgen, Foto Terugblik: elke week een foto uit de (recente) geschiedenis van de wijk Malburgen met een korte toelichting. Dat kunnen foto’s uit de eigen (digitale) collectie zijn (ruim 6000) of een foto aangeleverd door een bezoeker van de wijkwebsite. Heeft u dus een oude foto (liefst in digitale vorm) en het lijkt u leuk deze te delen met  mede-wijkbewoners, dan plaatsen we deze graag! Stuur dan een mailtje naar info@malburger.nl. We beginnen de serie met de op 5 October 2017 op 62 jaar overleden Eberhard van der Laan die Malburgen in 2009 bezocht in het kader van de ‘Vogelaarwijken’ aanpak.

Foto Terugblik:

Foto Terugblik bezoek van der Laan

Op 29 juni 2009 bezocht Eberhard van der Laan als Minister voor Wonen, Wijken en Integratie de wijk Malburgen en ging daar in het kader van de ‘Vogelaargelden’ in discussie met onder andere leden van het Wijkplatform Malburgen, zoals op bovenstaande foto.

Foto Archief

De webredactie heeft afgelopen zomer een collectie van duizenden voornamelijk analoge foto’s gekregen van voormalig gemeentelijk werknemer Govert Reijmers. Govert was jarenlang beheerder van de gemeentelijke wijkpost aan de Veldbloemenlaan en heeft tijdens die jaren duizenden foto’s en dia’s gekregen van zowel bewoners als vanuit diverse organisaties die actief in de wijk waren. Merendeel van de foto’s uit deze collectie stamt uit begin jaren ’90 tot ongeveer 2005.  De bedoeling is dat er de komende jaren een online archief wordt aangelegd waarin een goed beeld van (veranderingen in in wijk) Malburgen ontstaat.  Een deel van deze analoge foto’s zal hiervoor ook gebruikt worden. Heeft u ook foto’s waarvan u denkt: die geven een goed beeld van hoe Malburgen in …. was, dan voegen we die natuurlijk ook graag toe.

 

 

 

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*