Home / Malburgen / Gedreven wijkontwikkelaar neemt na 16 jaar afscheid van Malburgen

Gedreven wijkontwikkelaar neemt na 16 jaar afscheid van Malburgen

Henk van Ramshorst heeft in restaurant Geniet op 22 januari afscheid genomen van Volkshuisvesting Arnhem maar vooral ook van de wijk Malburgen. De afgelopen 16 jaar was Henk van Ramshorst als wijkontwikkelaar betrokken bij de herstructurering van Malburgen en had hij vanuit Volkshuisvesting een leidende rol met betrekking tot de planologische ontwikkeling.

afscheid Henk van Ramshorst 2

Zelfs tijdens zijn afscheid is Henk van Ramshorst op de fiets in de wijk Malburgen

Van Spiegeltent tot Centraal Overleg Malburgen

In het kader van de “Malburgse Manier van Werken” – een uit het verleden bejubelde ‘samen-ontwikkeling’ door gemeente, bewoners en Volkshuisvesting – heeft Henk de afgelopen jaren in tal van bewonersgroepen deelgenomen. Van de feestelijke informatie- en presentatiebijeenkomsten in de Spiegeltent begin jaren 2000, de kerngroep Sociale Bouwstenen tot aan het Wijkplatform  en het Centraal Overleg Malburgen. Respect was er in alle groepen voor Henk zijn kundige maar ook persoonlijke visie als het ging om wijkontwikkeling.

Spiegeltent in Malburgen

Twee betrokkenen van het eerste uur bij de wijkontwikkelingen in Malburgen: links bewoner Jan van Os en rechts Henk van Ramshorst – Volkshuisvesting, tijdens de Spiegeltent bijeenkomst in 2005

Malburgs’ Koppeltje

Voor zijn jarenlange gewaardeerde inzet ontving Henk dan ook uit handen van twee betrokken wijkbewoners een Malburgs’ Koppeltje. Het Malburgs’ Koppeltje; een gouden speldje met daarop de afbeelding van 2 mensen die elkaar omarmen wordt uitgereikt aan diegene die zich lang hebben ingezet voor of in de wijk en/of het Wijkbeheer van Malburgen.

Malburgs' Koppeltje

Henk van Ramshorst ontvangt uit handen van voorzitter Wijkbeheergroep Malburgen Oost-Zuid Marian van Rooy en bewoner Sjef Hamer het Malburgs’ Koppeltje.

Na Volkshuisvesting

Wat Henk van Ramshorst nu na zijn carrière bij Volkshuisvesting gaat doen weet hij nog niet. Het Wijkbeheer en Wijkmedia Malburgen wensen Henk van Ramshorst heel veel succes en plezier toe in zijn volgende functie en werkzaamheden.

 

Een reacti

  1. Heb Henk in de eerste jaren mee mogen maken tijdens het ontwikkelingsproces in Malburgen. Een fijne en kundige man. Jammer dat hij weg is bij Volkshuisvesting.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*