Home / Cultuur / Gemeente positief over komst megabioscoop maar hoe denken bewoners erover?

Gemeente positief over komst megabioscoop maar hoe denken bewoners erover?

terrein mega bioscoop

Terrein waar mogelijk een nieuwe megabioscoop in Malburgen zal verrijzen.

Malburger.nl berichtte er als eerste over in February van dit jaar – een megabioscoop in Malburgen en wel op het voormalige parkeerterrein van de Rijnhal. Het bericht werd niet alleen gelezen door meer dan 20.000 bezoekers van de website, het werd tevens overgenomen door allerlei  media en ontvangen met nogal wat ongeloof.

Nog een (mega)bioscoop

Nog een (mega)bioscoop was destijds vooral de eerste reactie. Naast de komst van de nieuwe Pathé megabioscoop in het centrum, de ‘blikken’ bioscoop, Rembrandt en het nieuw te bouwen filmhuis op de markt, zijn er soortgelijke grote bioscopen in Ede en Lent.
Volgens de Gelderlander is de gemeente Arnhem nu van mening dat na berekeningen de komst van nog een (mega)bioscoop geen grote bedreiging vormt voor de bioscopen in het centrum, de effecten zijn volgens de gemeente kleiner dan eerder verwacht.
Gemeente is positief en de plannen van ontwikkelaar Euroscoop, passen volgens de gemeente in de ontwikkeling van het voormalige Rijnhal gebied waar afgelopen voorjaar de mega-sportketen Decathlon een vestiging opende.

Gemeente positief, maar hoe denken bewoners er over?

De reacties van Arnhemmers, met name omwonenden waren na onze berichtgevingen in februari over het algemeen positief. Vrijwel niemand die de webredactie destijds en vandaag 14 october sprak was duidelijk negatief over de komst van een bioscoop. Zo gaven verschillende omwonenden aan dat het terrein er niet uit ziet, na de komst van Decathlon zal verdere ontwikkeling van dit stuk Malburgen alleen maar goed zijn, bovendien levert het banen op.

In bewonersorganisatie Wijkbeheergroep Oost-Zuid worden de ontwikkelingen gevolgt. Ook hier vooral positieve geluiden. Zeker na de komst van Decathlon zal verdere ontwikkeling van het gebied alleen maar goed zijn is de mening van de Wijkbeheergroep. Wel wil de Wijkbeheergroep goed in kaart hebben wat voor effect het gaat hebben op het verkeer in de wijk, zeker gezien het aantal verwachte bezoekers door de ontwikkelaar. Met name ook kijkend naar de Koppelstraat en de gevaarlijke kruising met de Zeegsingel waar regelmatig ongelukken gebeuren.

Megabioscoop in Malburgen? Ja Leuk! Of… Nee!

Mocht de megabioscoop er komen dat is dit de eerste grote locatie in Arnhem Zuid gericht op (film)cultuur. Met de beoogde 10 zalen waarvan een aantal ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, 2300 stoelen en een door de investeerder geschat bezoekersaantal van 483.000 per jaar met tevens een eigen ondergrondse parkeergelegenheid wordt het een van de grootste culturele complexen van Arnhem e.o.
Arnhem Zuid kent tot nu toe geen theater, geen fatsoenlijk muziekpodium en zoals bekend ook geen filmhuis of bioscoop. Alles is geconcentreerd in het centrum van Arnhem. Is de komst van nog een (mega)bioscoop – maar nu in Arnhem-Zuid Malburgen een goed idee of zonde van de investering? De webredactie hoort het graag!

6 reacties

  1. Helemaal geweldig als het er gaat komen! Er is geen serieus podium in Arnhem Zuid op het gebied van film, theater of muziek. Zou helemaal mooi zijn als er dan ook theater en muziek voorstellingen kunnen worden gegeven.

  2. Waarom in hemelsnaam daar? Dit ligt vlakbij Kronenburg nu al vaak een verkeerschaos waarom niet verder in Arnhem Zuid er is toch nog plek zat. Ik woon zelf in Kronenburg en zie dit toch echt niet zitten, niet om de bioscoop zelf maar om toename verkeer wat het zeker gaat geven. 483000 bezoekers! moet je eens voorstellen als er ook nog evenment of voetbal is in Gelredome.

  3. Mooie ontwikkeling en hopelijk komt het er. Heeft Arnhem Zuid haar eigen bioscoop. Zal de Koppelstraat ook wel worden aangepast

    Redactie: ik heb wat foutjes in dit artikel aan jullie gemaild, goed om het even aan te passen.

  4. Hallo wij zijn 2 omwonenden en we wonen schuin tegenover de rijnhalterrein. We zijn helemaal niet tegen bouw van een bioscoop of wat dan ook. de Decathlon is ook heel mooi geworden. Alleen willen we wel EERLIJK op de hoogte gehouden worden door gemeente over wat er komt en of er niet veel overlast komt van lawaai en verkeer en zo.

  5. Prima plan! Knapt de omgeving van op. Voldoende parkeergelegenheid ook. Geen overlast in de wijk. Ik zal dan zeker vaker naar de film gaan. En inderdaad goed idee om theatervoorstelling of muzikale optredens mogelijk te maken.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*